Verkkouutiset

Mystinen sairaus piinaa kylää – nukahtelevat päiviksi ja menettävät muistinsa

Kazakstanilaiskylässä kärsitään mystisestä sairaudesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ainakin 40 kazakstanilaisen Kalachin kylän asukasta on kärsinyt erikoisesta sairaudesta.

Trendin mukaan kylän asukkaat nukahtelevat kesken työ- ja koulupäivien ja saattavat nukkua jopa useita päiviä kerrallaan ennen kuin heidät saadaan hereille.

Herättyään sairaudesta kärsivät ovat pitkään tokkuraisia ja kärsivät väsymyksestä ja muistihäiriöistä. Jotkut uhrit ovat kokeneet myös hallusinaatioita. Toisten kohdalla oireet ovat toistuneet useita kertoja.

Sairaus vaikuttaa iskevän kaiken ikäisiin miehiin, naisiin ja lapsiin. Myös kylässä vierailleita ulkopuolisia on sairastunut.

Vaikka ensimmäiset tapaukset todettiin jo vuonna 2013, ei sairauden syytä ole vieläkään saatu selville. Tähän mennessä kaikille sairastuneille on diagnosoitu ”tuntemattoman syyn aiheuttama aivosairaus”.

Trendin mukaan tautia onkin pyritty selittämään mitä erilaisimmilla teorioilla. Joidenkin mukaan kyse on ydinsäteilystä. Toiset taas syyttävät massapsykoosia, myrkytystä, hyönteisiä tai jopa avaruusolentoja.

Kazakstanin pääministeri Karim Massimov on asettanut erikoistyöryhmän selvittämään Kalachin tilannetta. Paikallishallinnon edustajien mukaan kylän asukkaat pyritään siirtämään muualle.

Maanantaina viisi nukahtanutta ihmistä toimitettiin jälleen sairaalahoitoon, Kazakstan Today kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)