Verkkouutiset

Kansan tahto: verot maksettava Suomeen ja turvallisuus varmistettava

Suomalaiset ovat vahvasti sitä mieltä, että julkisesti rahoitettuja palveluja tuottavien yritysten on maksettava veronsa Suomeen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Peräti 91 prosenttia vastaajista on täysin tai jossain määrin tätä mieltä, ilmenee Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n Taloustutkimuksella teettämästä kyselytutkimuksesta.

Verojen maksamisen lisäksi suomalaiset haluavat entistä tiukempaa puuttumista harmaaseen talouteen. Vastaajista 85 prosentin mielestä valtion tuloja pitäisi lisätä puuttumalla aiempaa tehokkaammin harmaaseen talouteen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Valtionyhtiöiden myynti ei suomalaisten mielestä ole oikea keino paikata valtiontaloutta. Vastaajista 58 prosenttia vastusti tätä keinoa.

Suomalaiset eivät kyselyn mukaan myöskään ole innostuneita julkisten palvelujen ulkoistamisesta. Vain neljännes (25 %) suomalaisista olisi valmis lisäämään ulkoistamista yrityksille.

Turvallisuus näyttää olevan suomalaisten sydäntä lähellä, sillä kyselyyn vastanneet kannattavat erittäin vahvasti sitä, että poliisin, rajavalvonnan sekä palo- ja pelastustoimen palvelujen saatavuus pitää varmistaa koko maassa. Vastaajista 96 prosenttia oli täysin tai jossain määrin tätä mieltä.

Taloustutkimus Oy teki haastattelut 11.-19. toukokuuta ja niihin osallistui 1003 henkilöä. Otos edustaa Suomen 15–79-vuotiasta väestöä. Virhemarginaali on 3 prosenttiyksikköä suuntaansa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)