Verkkouutiset

Taru Tujunen: Ovet politiikkaan eivät sulkeutuneet

Kokoomuksen puoluesihteeri haluaa kokeilla uutta. Eduskuntaehdokkuus on poissuljettu nyt, mutta ovet politiikkaan eivät sulkeutuneet.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen kertoo, että päätös jättää kokoomuksen puoluesihteerin tehtävät oli pitkän ja periaatteellisen harkinnan lopputulos.

Jyrkin lähtö oli minullekin iso asia. Se oli yhden aikakauden päätös. On aika mennä eteenpäin, Tujunen sanoo Verkkouutisille.

Päätös siirtyä puoluesihteerin paikalta pois sisältää myös ajatuksen jättää politiikka työnä ainakin vähäksi aikaa. Ensi eduskuntavaalit jäävät väliin, mutta ovi politiikalle ei sulkeudu loppuelämäksi.

– En lähde eduskuntavaaliehdokkaaksi. Se ratkaisu on tehty. Se ei tunnu oikealta ratkaisulta. Joskus tulevaisuudessa tätäkin asiaa voi pohtia.

Kokoomus valitsee uuden puoluesihteerin puoluevaltuuston kokouksessa lokakuun alussa. Käytännössä valinnan tekee puheenjohtaja Alexander Stubb. Kokoomuksessa on ollut periaate, että puheenjohtajan ja puoluesihteerin yhteistyön tulee olla saumatonta.

Tujusen mukaan hänen siirtymisensä jo nyt pois, ennen seuraavia eduskuntavaaleja, oli hänen henkilökohtainen päätös. Stubb ei Tujusen mukaan jouduttanut päätöstä, päinvastoin.

– Ymmärtääkseni Alexilla ei olisi ollut mitään sitä vastaan, että olisin jatkanut. Olisi ollut ihanaa tehdä Alexin kanssa töitä.

– Alexissa on valtava potentiaali kokoomukselle ja Suomelle. Kokoomus on vahvassa nousussa. Ratkaisuni on omani, eikä siihen liity kokoomuksen asiat.

Tujunen siirtyy viestintätoimisto Ellun Kanat toimitusjohtajaksi. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja on Tujusen pitkäaikainen yhteistyökumppani Kirsi Piha.

Tujunen ehti olla kokoomuksen puoluesihteerinä vuodesta 2006 lähtien.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)