Verkkouutiset

EU:n huippuvirkojen nimitykset varmistuneet

Nimitykset menivät odotetusti Puolan pääministerille ja Italian ulkoministerille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Aiemmin tänä iltana uutisoitiin jo, että Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan nimi olisi livahtanut vahingossa tietoon, kun Kyproksen presidentti uteli ennakkotietoja Herman Van Rompuylta avonaisen mikrofonin lähellä. Puolan pääministeri Donald Tuskia ennakoitiin puheenjohtajapelin voittajaksi, ja vahvistus saatiin, kun Van Rompuy twiittasi valinnan olevan äänestyksen jälkeen selvä.

EU:n tuleva ulkoministeri puolestaan on Italian ulkoministeri Federica Mogherini.

Molemmat nimet olivat pitkälti veikkailujen kärjessä jo etukäteen, etenkin kun kärkiveikkailuissa mukana ollut Tanskan Helle Thorning-Schmidt ilmoitti spekuloijille useaan otteeseen, ettei ole käytettävissä. Tuskin heikkoudeksi arvioitiin etukäteen heikohkoa englannin kielen taitoa, ja Mogherinia kritisoitiin puolestaan kokemattomuudesta. Myös Suomen pääministeri Alexander Stubb (kok.) arveli lauantaina, että nyt valitut henkilöt olivat todennäköisimmät vaihtoehdot.

Huippuvirkojen lisäksi EU-johtajat keskustelevat kokouksessaan Brysselissä uusista Venäjään kohdistuvista pakotteista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)