Verkkouutiset

ISIS kärsinyt jättitappiot, päämaja uhkaa joutua saarroksiin

ISIS-jihadistijärjestö on kärsinyt viime aikoina merkittäviä tappioita etenkin Syyriassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lähi-idän tapahtumia seuraavan Soufan Group -tiedusteluyrityksen raportin mukaan Irakissa ja Syyriassa laajoja alueita ja useita kaupunkeja valloittanut ISIS-jihadistijärjestö on kärsinyt Syyriassa tappioita ja joutunut päästämään kurdijoukot lähelle pääkaupunkiaan Rakkaa.

Soufan Group kertoo Kurdien YPG-joukkojen vallanneen Tal Abyadin kaupungin Turkin ja Syyrian rajalla ja edenneen sitten Ayn Issaan. Kaupunki on vain hieman yli 50 kilometrin päässä Rakkasta, jota järjestö pitää sekä julistamansa kalifaatin pääkaupunkina että hallintonsa päämajana.

Uhka otetaan vakavasti mediaimagostaan tarkan ISIS-järjestönkin sisällä. ISIS-tiedottaja Abu Muhammad al-Adnani otti hiljattain kantaa tuoreisiin tappioihin ääninauhoitteessa, jossa hän muistutti järjestön jäseniä siitä, ettei Allah ole taannut jihadistitaistelijoille pelkkiä voittoja.

Soufan Groupin mukaan ISIS vetää taistelijoitaan puolustusasemiin Rakkan ympäristöön. Tästä huolimatta kaupungin ei uskota kaatuvan.

”Siitä tulee mitä todennäköisimmin piiritetty kaupunki, joka pysyy enemmän tai vähemmän saarroksissa”, Soufan Groupin arviossa todetaan.

Yritys muistuttaa, että tämäkin olisi jo ”valtava isku järjestölle”.

Kestävä ja kiistämätön uhka Rakkalle ei olisi Soufan Groupin mukaan millään muotoa järjestön loppu. Sen arvioidaan olevan kuitenkin päätös osalle sen mystiikkaa

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)