Verkkouutiset

Vasemmistonuoret kehottaa kaatamaan hallituksen

Vasemmistonuoret kannustaa ammattiliittoja hylkäämään työmarkkinasopimuksen ja kutsuu suomalaisia kaatamaan hallituksen, joka kiristää pakkolaeilla työntekijöitä hyväksymään sopimuksen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vasemmistonuorten mielestä keskusjärjestöjen neuvottelema sopimus murentaisi hyvinvointivaltion rahoitusta sekä leikkaisi palkkoja muun muassa pidentämällä työaikaa, siirtämällä työeläke- ja työttömyysvakuutusmaksuja työntekijän maksettavaksi ja pienentämällä julkisen sektorin työntekijöiden lomarahoja.

– Tavallisten ihmisten kannalta on erittäin huolestuttavaa, että ay-liike nielee sellaisenaan kilpailukykyajattelun ja uusliberalistisen politiikan pakottavat reunaehdot. Yhteiskuntasopimuksen nimellä tehty työmarkkinasopimus perustuu uskomuksiin, jotka eivät pidä paikkaansa, sanoo Vasemmistonuorten puheenjohtaja Anni Ahlakorpi.

– Sopimus maksattaa suomalaisen vientiteollisuuden ongelmat, huonon yritysjohtamisen ja laiminlyödyn tuotekehityksen työntekijöillä. Meidän ongelma ei ole liian korkeat palkat eikä ongelmaa ratkaista leikkaamalla ihmisten toimeentuloa ja vähentämällä ostovoimaa, Ahlakorpi tietää.

Hänen mukaansa Vasemmistonuoret antaa täyden tukensa hallitusta vastustavien kansanliikkeiden mielenosoituksille, joita järjestetään maaliskuussa useita.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)