Verkkouutiset

Boris Johnson kommentoi Bremain-kolumniaan: ”Puoliparodinen vaihtoehtoteksti”

Ulkoministeriä on syytetty kaksinaamaisuudesta kansanäänestyksen suhteen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Iso-Britannian ulkoministeri Boris Johnson kommentoi BBC:lle Sunday Timesin artikkelia, jonka mukaan hän olisi muuttanut mieltään Brexitistä vain parin päivän aikana.

Sunday Timesin mukaan sillä oli hallussaan Johnsonin helmikuussa kirjoittama, aiemmin julkaisematon kolumni. Siinä Johnson voimakkaasti puolusti Britannian jäämistä Euroopan unioniin. Kolumni on Sunday Timesin mukaan kirjoitettu vain kaksi päivää ennen kun Johnson ilmoitti tukevansa unionista lähtemistä.

Verkkouutiset kirjoitti kolumnista aiemmin sunnuntaina.

Johnson kertoo BBC:lle ”painineensa asian kanssa” kolumnin kirjoittamisen aikaan, ja että hän yritti ainoastaan luoda ”vaihtoehtoisen tilanteen” kolumniinsa.

Kriitikot ovat syyttäneet Johnsonia kaksinaamaisuudesta.

– Ennen kun kansanäänestyksestä päätettiin, kaikki yrittivät päättää, mitä mieltä olisivat asiasta. On täysin totta, että itse painiskelin asian kanssa, aivan niin kuin monet muutkin tässä maassa. Ja niinpä kirjoitin pitkän tekstin, joka kääntyi lähtemisen kannalle. Ajattelin sen jälkeen, että voisi olla hyvä katsoa löydänkö vaihtoehtoisen tulokulman asiaan. Näin ollen kirjoitin puoliparodisen, päinvastaisen artikkelin, joka on nyt jotenkin mystisesti löytänyt tiensä tämän aamun lehteen, Johnson totesi.

Johnsonin mukaan hän saattoi lähettää kyseisen tekstit ystävälleen, mikä voi selittää sen, että nyt myös toinen kolumni päätyi The Sunday Timesin haltuun.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)