Verkkouutiset

”Moottoripyörävero susi jo syntyessään: tavoite mahdoton ja lopettaisi uusien pyörien myynnin”

Kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) kannustaa hallitusta pohtimaan vielä uudelleen suunnitellun moottoripyöräveron mielekkyyttä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Uudella verolla tavoitellaan yhdessä veneveron kanssa noin 50 miljoonan euron vuotuisia tuloja. Timo Heinonen pitää tavoitetta moottoripyörien kohdalla mahdottomana ja vero käytännössä lopettaisi myös uusien pyörien myynnin ja laskisi näin muitakin verotuottoja.

– Ymmärrän hyvin maamme taloudellisen vaikean tilanteen ja sen, että veroillakin täytyy tuloja lisätä. Moottoripyörävero ei tule kuitenkaan lisäämään verotuloja vaan jopa laskemaan niitä muun muassa myynnin sakatessa, toteaa Timo Heinonen ja vaatii hallitusta etsimään korvaavan keinon verotulojen täyttämiseksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hän kannustaa kokeilemaan moottoripyörien verotuksen keventämistä ja hakemaan sitä kautta lisää myyntiä ja lisää verotuloja.

– Tämä suunniteltu vero on kouluesimerkki huonossa siitä, miten veronkiristys tai uusi vero ei yksinkertaisesti lisää verotuloja. Moottoripyörille suunnitellun veron on arvioitu vähentävän alalta työtä yli 300 hengeltä ja myös vähentävän entisestään uusien pyörien myyntiä ja pyörien käyttöäkin ja tätä kautta pienenee niin alv-verotuotot kuin polttoaineverotuototkin.

– Minusta moottoripyörien kohdalla vero on ollut ideanakin alun perinkin jo susi syntyessään. Sitä on mahdoton kannattaa, Heinonen sanoo.

Hallitus on suunnitellut, että uusi vero moottoripyörille ja veneille tulisi käyttöön ensi vuoden alkupuolella.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)