Verkkouutiset

Dublinin julistuksen allekirjoittaneiden tutkijoiden mukaan liha on osa terveellistä ruokavaliota. LEHTIKUVA / KIMMO MÄNTYLÄ

TK: Tutkijajoukko puolustaa punaista lihaa

Kansainväliset tutkijat suhtautuvat kriittisesti punaisen lihan ja sairauksien yhteyteen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Joukko tutkijoita on allekirjoittanut niin kutsutun Dublinin julistuksen, jossa he peräänkuuluttavat laadukkaan tutkimustiedon tuottamista ravinnosta ja eläinperäisen ruoantuotannon tulevaisuudesta. Aiheesta kertoi Tieteen Kuvalehti.

Taustalla on vuonna 2019 The Lancetissa julkaistu tutkimus, joka käsittelee globaaleja tauteja ja vammoja. Tutkimuksen mukaan paljon lihaa sisältävä ruokavalio aiheuttaa liki miljoona vuosittaista kuolemaa maailmanlaajuisesti.

Dublinin julistuksen laatineet tuhat tutkijat ovat eri mieltä. Heidän mukaansa lihaton ruokavalio ei ole ihmisen terveyden kannalta hyväksi, sillä osa tärkeistä vitamiineista ja ravintoaineista voi olla vaikeaa saada ilman lihaa.

Tutkijoiden mukaan liha osana monipuolista ja terveellistä ruokavaliota ei aiheuta terveysongelmia. He toteavat, että huomiota tulisi kiinnittää ruokavalion kokonaisuuteen.

Tutkijajoukko arvioi kriittisesti tutkimuksia, joiden mukaan punainen liha olisi vaarallinen ruoka-aine. Heidän mukaansa keskustelu lihankulutuksen ja sairauksien yhteydestä ei perustu tieteellisten todisteisiin, vaan enemminkin ideologiaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)