Verkkouutiset

Adam Kadyrov (vas.), Venäjän turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja Dmitri Medvedev ja Ramzan Kadyrov Tshetsheniassa. www.youtube.com

Mitä Tshetsheniassa tapahtuu? Ramzan Kadyrov nimitti teinipoikansa yllättäen uuteen tehtävään

16-vuotiasta Adam Kadyrovia pönkitetään mahdollisesti jo isänsä seuraajaksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän Tshetshenian hirmuhallitsija Ramzan Kadyrov on nimittänyt Adam-poikansa yllättäen Tshetshenian erikoisjoukkojen korkeakoulun ”kuraattoriksi”.

Asiasta kerrotaan Ramzan Kadyrovin Telegram-kanavalla päivityksessä, jossa suitsutetaan tshetsheeniedustajien menestystä Venäjän erikoisjoukkojen taktisen ammunnan kilpailussa.

Adam Kadyrov on vasta 16-vuotias. Hänet nimitettiin viime vuoden lopulla isänsä henkivartiokaartin johtoon. Ramzan Kadyrov toimi aikanaan varsin nuorena samassa asemassa Tshetsheniaa ennen häntä johtaneen isänsä Ahmat Kadyrovin kaartissa.

Ramzan Kadyrov jakoi muillekin lapsilleen kunnianosoituksia ja uusia tehtäviä samoihin aikoihin. Nopeita liikkeitä on pidetty yrityksenä suojella Adam Kadyrovin ja muiden Kadyrovin perheenjäsenten asemaa mahdollisessa valtataistelussa. Adam Kadyrovista pyritään mitä ilmeisimmin rakentamaan seuraajaa isälleen.

Mikäli valta siirtyisi nyt, pitävät monet asiantuntijat kuitenkin todennäköisimpänä seuraajana ainakin väliaikaisesti Ahmatina tunnettuja Tshetshenian ”vapaaehtoisten erikoisjoukkoja” komentavaa Apti Alaudinovia. Hänen sotilasuraansa on edistetty viime kuukausina vauhdilla Kremlin selvällä tuella. Alaudinov piti joulukuussa Kadyrovin sijasta puheen Yhtenäisen Venäjän puoluekokouksessa. Hän on käynyt myös hiljattain kouluttautumassa Venäjän yleisesikunta-akatemiassa ja saanut nimityksen Venäjän puolustusministeriön sotilaallispoliittisen osaston apulaisjohtajaksi. Alaudinov esiintyy nykyisin tavallisesti puolustusministeriön asussaan.

Ramzan Kadyrovin heikentyneestä terveydentilasta on liikkunut jo pitkään runsaasti huhuja. Arvostettu itsenäinen venäläislehti Novaja Gazeta uutisoi hiljattain Kadyrovin olevan mahdollisesti jopa kuolemansairas. Tshetsheenijohtajalla kerrottiin olevan muun muassa vaarallinen haimasairaus. Lisäksi taannoisella ja kehnosti salassa pidetyllä Moskovan sairaalareissulla paljastui tiettävästi löydös toisesta vakavasta sairaudesta. Sen yksityiskohdista ei ole tihkunut tarkempia tietoja julkisuuteen. Muutokset diktaattorin ulkonäössä ja julkisissa esiintymisissä ovat kuitenkin selviä.

Itsevaltaisesti Tshetsheniaa hallitsevan Ramzan Kadyrovin kuolema voisi syöstä Kremlin vaikeaan tilanteeseen. Esimerkiksi Venäjä-asiantuntija Mark Galeotti on arvioinut, että kiista alueen johdosta voisi äityä jopa uudeksi Tshetshenian sodaksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)