Verkkouutiset

Pohjois-Koreassa kovia rajoituksia Kim Jong-namin salamurhan vuoksi

Viranomaiset rajoittavat kansalaisten matkustamista Kiinaan estääkseen salamurhauutisten leviämisen Pohjois-Koreaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korean hallinnon sanotaan rajoittaneen pohjoiskorealaisten kauppiaiden matkustamista Kiinan ja kotimaansa välillä, kertoo Radio Free Asia.

Kiinaan matkustavien pohjoiskorealaisten määrä väheni selvästi helmikuussa sen jälkeen, kun maan johtajan Kim Jong-unin velipuoli Kim Jong-nam salamurhattiin Malesiassa. Kim Jong-nam murhattiin VX-hermomyrkyllä Kuala Lumpurin lentokentällä. Pohjois-Korea on kiistänyt olleensa murhan takana.

Viranomaisten uskotaan rajoittavan matkustamista estääkseen salamurhauutisten leviämisen eristäytyneeseen Pohjois-Koreaan.

Kiinan Dandongissa sijaitsevan tulliaseman mukaan alle 10 pohjoiskorealaista on ylittänyt rajan päivittäin 20. helmikuuta jälkeen.

– Tämä on erittäin pieni lukumäärä verrattuna samaan aikaan vuosi sitten. Tämä näyttää johtuvan Kim Jong-namin salamurhasta, lähde kertoo.

Lähteen mukaan Kiinassa on helppo seurata eteläkorealaisia televisio-ohjelmia, joiden yhteydessä esitetään myös uutisia salamurhasta.

– Pohjois-Korean viranomaiset ovat varmasti tietoisia tästä eivätkä anna kansalaisten matkustaa Kiinaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)