Verkkouutiset

Anne Berner: 98-oktaanista bensiiniä ei poisteta markkinoilta

Liikenneministeri Anne Berner kumoaa huhut, joiden mukaan bensiinilaatu olisi poistumassa markkinoilta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) kertoo Facebookissa julkaisemassaan kirjoituksessa saaneensa useita huolestuneita yhteydenottoja, joissa on kyselty 98E5 -bensiinin tulevaisuudesta.

– On jopa kysytty, miksi olemme kieltämässä tämän mm. harrasteautoissa välttämättömäksi koetun bensiinilaadun. Emme ole poistamassa 98 E5-polttoainetta eikä mitään muutakaan polttoainetta markkinoilta! Berner kirjoittaa.

Bernerin mukaan valtioneuvoston niin sanotun suojalaatuasetuksen mukaan 98 E5-bensiiniä tulee olla saatavilla ainakin vuoden 2018 loppuun asti maantieteellisesti riittävän kattavasti.

– Mikäli suojalaatuasetuksen aikajanaa ei jatketa, öljy- ja biopolttoaineala voi itse vuoden 2018 jälkeen vapaasti määritellä (kysynnän mukaan), mitä polttoainelaatuja asemilta tarjotaan, Berner kirjoittaa.

– Jos kysyntää riittää, niin kuin aivan varmasti tapahtuu, tulee 98-laatua myös olemaan tarjolla. Näin öljy- ja biopolttoaineala on myös julkisuudessa luvannut.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)