Verkkouutiset

Krimin miehittäjät eli "kohteliaat miehet", kuten Venäjällä sanotaan, vuonna 2014. FSB:n mukaan tätä positiivista julkisuuskuvaa tulisi hyödyntää.

Kaapatut FSB:n asiakirjat paljastavat: Näin Venäjä haluaa vaikuttaa Eurooppaan

Ukrainan tiedustelu kertoo saaneensa haltuunsa Venäjän turvallisuuspalvelun asiakirjoja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan tiedustelupalvelun (SBU) haltuunsa saamissa Venäjän tiedustelupalvelu FSB:n asiakirjoissa pohditaan, kuinka saada vakuuttuneeksi oman maan ja ulkomaiden yleisöt siitä, että Venäjän hyökkäys Ukrainaan oli ainoa välttämättömän keino ”maan tavoitteiden” saavuttamiseksi.

Venäjän osalta FSB on huolissaan siitä, että osa väestöstä, erityisesti nuoret, ovat Venäjän television vaikutuksen ulkopuolella ja suhtautuvat epäilevästi Venäjän tarkoitusperiin.

– [Venäläisnuorten] osalta maassamme tulisi vähentää höyryä ”pettureiksi” syyttelystä. Nuorten ja opiskelijoiden joukossa on monia ehdollisia pasifisteja. On tarpeen selittää heille, että he ovat kehittymässä ”hyödyllisiksi idiooteiksi”, informaatiosodan uhreiksi. Päinvastoin, tulee korostaa, että he ovat ”uhreja” – opiskelijat, pakotteiden takia ulkomaille lähteneet turistit. Venäjä ei ole hylännyt teitä! Länsi ei välitä demokratiasta, pakotteet eivät ole kohdistettu [Vladimir] Putinia, vaan tavallista kansaa vastaan! Tiedemiehet, urheilijat, akateemikot, tohtorit. Tulee korostaa, että länsi on vähentänyt humanitaarisia projektejaan Ukrainan takia. [Valeri] Gergijev on hyvä esimerkki!

Euroopan unionin osalta FSB suosittaa korostamaan sitä, kuinka eurooppalaisten elintaso huononee Ukrainan tukemisen myötä.

– Euroopan unionin osalta tulee aloittaa massiivinen informaatiovyörytys faktoista ja ennusteista siitä, kuinka eurooppalaisten elämänlaatu huononee sen myötä, että EU-maiden hallituksen tukevat nationalistisia ryhmiä Ukrainassa. Tulee luoda sisäistä painetta, joka kohdistuu länsimaiden hallituksiin ja poliittisiin eliitteihin. Tulee luoda eurooppalaisissa negatiivinen suhtautuminen heidän maidensa hallitusten harjoittamaan Venäjä-politiikkaan. Erityisesti tulee keskittyä EU:n väestön elämänlaadun huononemiseen pitkällä aikavälillä.

FSB mainitsee käytettäviksi argumenteiksi, että ”Ukrainaa aseistetaan veronmaksajien kustannuksella”.  Lisäksi FSB ehdottaa Ukrainan avustamisen kytkemisen siihen, että joitain sosiaaliohjelmia lopetetaan EU-alueella ja köyhyys lisääntyy joissain EU-maissa.

-Lisäksi tulee laatia ennusteita ukrainalaispakolaisten määristä ja siitä, miten ne rasittavat budjetteja ja EU:n sosioekonomisia rakenteita. Erityisesti niissä maissa, joissa on jo paljon pakolaisia Lähi-idästä ja Afganistanista.

FSB on kehottaa myös hyödyntämään BBC:n dokumentteja natsivaarasta varoittamiseksi.

–  Päivittävää tietoa Euroopan uusnatseista ja verrata sitä Ukrainaan osoittaen eurooppalaisille, kuinka natsismi syntyy ja saada heidät kysymään, miksi natsit on kielletty heidän maassaan, mutta he tukevat niitä Ukrainassa. Näitä tarkoituksia varten on suositeltavaa käyttää BBC:n dokumentteja uusnatseista ja natseista (esimerkiksi ”Natsit marginaalista valtapuolueeksi” ja  ”Holokausti. Selviytyjien kertomattomat tarinat” jne.)

Samoin FSB ehdottaa energianongelmien korostamista ja läntisen finanssimaailman epävakautta. Tavoitteena tulisi olla esittää maailma riippuvaisena Venäjästä ja sen raaka-aineista sekä Venäjän kyvystä vastapakotteisiin. FSB suosittelee myös Gazpromin, Norilsk Nickelin, VTB:n ja muiden yritysten ottamista tähän mukaan.

Venäjän turvallisuuspalvelu suosittelee myös, että ”informaatiokentällä ei saisi olla vain venäläisiä asiantuntijoita”, vaan Venäjän näkemystä tulisi edistää enemmän myös ulkomaalaisten toimittajien kautta ulkomailla.

Sodalla liian negatiivinen imago

FSB myös huomauttaa, että tavoitteita tulisi miettiä enemmän ”kahden prosessin, demilitarisaatio ja denatsifikaation, viitekehyksen ulkopuolelta”. Ukrainan televisio tulisi neutraloida miehitetyillä alueilla kokonaan ja korvata ympärivuorokautisella Venäjän television lähettämisellä. Samoin ukrainalaisille tulisi korostaa, että ”Venäjä ei ole miehittäjä, vaan Venäjä lähtee pois, kun uusi paikallinen Ukrainan hallitus on asetettu”.

Ylipäätään FSB on huolissaan sodan jättämästä liian aggressiivisesta mielikuvasta. Jopa ukrainankieliset tulisi ottaa mukaan propagandatyöhön ja korostaa heidän sodan ja ”äärinationalismin” vastaisuuttaan sekä Ukrainan puolueettomuutta, jonka suojaksi vain Venäjän armeijan tullut.

Painopiste tulisi siirtää nyt nähtävästä valloittajasta ”vapauttaja- ja rauhansotilaaseen” ja korostaa, että ”taistelemme palauttaaksemme nämä alueet” ukrainalaisille. Lisäksi Ukrainassa tulisi painottaa Venäjän ja sen armeijan inhimillisyyttä, investointeja, sosiaalisuutta ja avunantoa. Tätä FSB on ehdotuksissaan kuvaillut esimerkillä ”sotilas ja tyttö”.

Tulisi uusintaa ”vuoden 2014 onnistunutta ’kohteliaat miehet’ julkisuuskuvaa”: videoita venäläissotilaista pelastamassa eläimiä ja jakamassa koulukirjoja, ukrainalais- ja venäläisveteraaneja itkemässä jälleenyhdistymisen ilosta. Sen sijaan sosiaalinen media on tällä hetkellä täynnä venäläisvastaisia lauluja, vitsejä ja motivoivia runoja kotimaa-Ukrainan, puolustamisesta, FSB harmittelee.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)