Verkkouutiset

Keskustan ilmapalloja. LEHTIKUVA / TIMO JAAKONAHO

Kehotus keskustalle: Avatkaa silmänne

Sanni Grahn-Laasosen mukaan hallituksen toimet ajavat kunnat ahtaalle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Sanni Grahn-Laasonen vetoaa keskustaan, jotta puolue pitäisi kuntien puolta hallituksessa.

– Hyvät keskustalaiset. Jos mietitte kannatuksenne laskua, niin avatkaa silmänne, Grahn-Laasonen twiittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hän viittaa hallituksen uudistuksiin.

– Sote vie pieniltä kunnilta päätösvallan omiin palveluihinsa, ja oppivelvollisuuden pidentäminen kurjistaa pienten kuntien lukiot. Kaikesta tästä on kyllä varoitettu.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestäminen siirretään kunnilta ja kuntayhtymiltä niin sanotuille hyvinvointialueille, jos eduskunta hyväksyy ensi viikolla sote-uudistuksen.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen varoitti myös lauantaina, että uudistuksen myötä valta siirtyy kuntalaisten valitsemilta päättäjiltä ”Helsingin virkamiehille”. Tämä heikentää hänen mukaansa lähidemokratiaa.

– Kun paikallinen valta ja vastuu katoaa keskushallinnolle, niin demokraattinen malli muuttuu epäterveeksi. Syntipukki löytyy aina ministeriöistä, eikä paikallisen kaupungintalon peilistä. Eduskunnassa ryhdytään käymään yhä enemmän kuntakohtaisia riitoja. Paikalliset asukkaat turhautuvat ja kokevat, että äänestämisellä on vielä vähemmän väliä, jos ”maakuntapäättäjän” tärkein tehtävä on mankua ministeriön virkamiehiltä Helsingistä lisää rahaa palveluihin, Häkkänen sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)