Verkkouutiset

Keskustan ilmapalloja. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Keskustan vaikuttaja: Puolue nousee vielä suurten joukkoon

Tytti Isohookana-Asunmaan mielestä keskustasta maalataan yksipuolista kuvaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan pitkäaikainen vaikuttaja Tytti Isohookana-Asunmaa torjuu puheet, että poliittisen kentän blokkiutuminen vasemmalle ja oikealle johtaisi keskustan kannatuksen lopulliseen kuihtumiseen.

– Kovin viisasta ei ole tehdä johtopäätöksiä liian varhain. Keskustakin saattaa vielä palata suurten puolueiden joukkoon, entinen kansanedustaja ja ministeri kirjoittaa Helsingin Sanomissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Isohookana-Asunmaa vastaa historian professori Kimmo Rentolan HS:n kirjoitukseen, jonka mukaan poliittisen kentän blokkiutuminen aiheuttaa keskustalle isoja haasteita. Tähän asti puolueen sijainti keskellä on antanut liikkumavaraa ”tehdä diilejä eri suuntiin”, jota voidaan pitää myös kaksilla korteilla pelaamisena.

Isohookana-Asunmaan mielestä kirjoitus maalaa keskustasta yksipuolisen kuvan härskinä ja sinnikkäänä oman edun tavoittelijana.

– Kun Rentola suomii keskustaa siitä, että tilaisuuden tullen se on tehnyt diilejä eri suuntiin, hän ei halua tunnustaa, kuinka Suomessa on iät ajat tavoiteltu juuri enemmistöhallituksia. Vähemmistöhallitukset ovat olleet väliaikaisia, Isohookana-Asunmaa kirjoittaa.

– Enemmistöhallituksia suosimalla keskustakin on kiistatta ajatellut enemmän koko maan kehitystä kuin määrittelemätöntä ”omaa etua”. Puolue on lisäksi pakotettu hallitukseen vastoin tahtoaan enemmän kuin kerran.

Isohookana-Asunmaa tyrmää myös syytökset, joiden mukaan keskusta olisi jakanut muita puolueita enemmän verorahoja itselleen mieluisiin tarkoituksiin.

– Suomen poliittisen historian tulkintaa hankaloittaa se, ettei sosiaalidemokraattisen puolueen historiaa erityisesti 1970-luvulta ole saatu kansien väliin. Tuolloin Sdp:ssä oltiin hanakoita jakamaan kaikki mahdollinen, ja demarit pitivät hyvin puoliaan, hän kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)