Verkkouutiset

”Älkää hyvät ihmiset uskoko, että valmiuslaki hoitaa”

Professori Martin Scheininin mukaan lain sijaan ihmisten toiminta ratkaisee.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ihmisoikeusjuristi, professori Martin Scheinin käy luomassaan Twitter-ketjussa läpi Euroopan maiden koronavirustilannetta ja haluaa herätellä ihmisiä siihen, että valmiuslain sijaan koronavirusepidemian suunnan ratkaisevat muut toimet.

– Älkää hyvät ihmiset uskoko, että valmiuslaki hoitaa. Se on huono työkalupakki. Nyt ratkaisevat: etäisyydet, lähikontaktien eliminointi, maskit, oireisten ja oireettomien sitkeä testaaminen, joka tartunnan jäljitys, kattavat toimet (testit ja karanteenit) rajoilla, rokotukset, Scheinin kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Scheinin analysoi ketjussa Johns Hopkins Universityn tilastoa, jonka mukaan suurimmassa osassa EU-maita koronavirukseen on kuollut yksi henkilö tuhatta kohti (1/1000).

EU-maista 11 ei kuitenkaan ole vielä tässä pisteessä. Huonoimmasta koronatilanteesta parhaimpaan lueteltuna maat ovat Itävalta, Hollanti, Irlanti, Latvia, Saksa, Malta, Kreikka, Viro, Tanska, Kypros ja Suomi. Scheinin epäilee, että maista kuusi ensimmäisenä mainittua ohittavat todennäköisesti 1/1000-rajapyykin, ehkä myös Kreikka ja mahdollisesti myös Viro.

– Jää vain Tanska, saarivaltio Kypros ja Suomi. Kuvassa käyrät *näyttävät* tasaantuvan, mutta Suomenkin käyrä uhkaa kääntyä nousuun. Suomalaisilla on samat geenit ja sama viisaus kuin muillakin. Korona on vielä onnistuttu pitämään kurissa, mutta juuri nyt pitää skarpata, Scheinin kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)