Verkkouutiset

Hallitus satsaa vain menojen lisäämiseen – ”Veroelvytys nolla”

Suomen julkiset menot olivat EU:n huippua jo ennen koronaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Veronmaksajain Keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen toteaa pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen satsaavan jostain syystä koronaelvytyksessä pelkästään menojen lisäämiseen.

– Veroelvytys on nolla. Vasemmistolaista tai ei, niin kyllä tämä ihan aiheesta keskustelua herättää, Lehtinen tviittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hän huomauttaa, että julkiset menot olivat Suomessa Euroopan unionin huippua jo vuonna 2019 ennen koronaa. Lehtinen on jakanut alla näkyvän kuvan, jossa vertaillaan julkisyhteisöjen menoja eri EU-maissa. Suomen menot olivat vuonna 2019 53,3 prosenttia suhteessa bruttokansantuotteeseen. Edelle pääsi vain Ranska 55,6 prosentin menoilla.

Kokoomus tiukkasi hallitukselta veroelvytyksestä ja työllisyydestä eilisellä eduskunnan kyselytunnilla. Varapuheenjohtajat Antti Häkkänen ja Elina Lepomäki eivät kuitenkaan saaneet kysymyksiinsä selvää vastausta pääministeriltä.

Lepomäki muun muassa totesi suoraan Marinille, että ” toverinne Ruotsissa laskevat veroja”, ja kysyi miksei se toimisi Suomessa ja miksi hallitus nostaaa veroja.

Häkkänen puolestaan muistutti ”Rinteen-Marinin hallituksen” istuneen jo puolitoista vuotta ja kysyi, onko työllisyystoimia tulossa. Hän muistutti myös kokoomuksen vaihtoehtobudjetista, jossa on keinot 120[nbsp]000 uuden työpaikan luomiseen.

Verkkouutiset kertoo kysymyksistä ja pääministerin kiertelevistä vastauksista tässä jutussa. Niitä on kummasteltu.

– Kyselytunti: Elina Lepomäki kysyy, onko hallituksen tarkoitus nostaa veroja julkistalouden sopeuttamiseksi. Pääministeri Marin vastaa kehumalla sitä, miten hallitus on hoitanut koronakriisiä. Outo pääministeri, kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen esimerkiksi totesi Twitterissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)