Verkkouutiset

Kiinan presidentti Xi Jinping isännöi Venäjän presidentti Vladimir Putinia torstaina Pekingissä. AFP / LEHTIKUVA

Kiinan ja Venäjän välisessä suhteessa havaittavissa muutosta

Kiina pyrki arvion mukaan välttämään Venäjän ylistämistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Havainnot Venäjän presidentti Vladimir Putinin valtiovierailusta Kiinaan viittaavat siihen, että maat enää ole tasavertaisia kumppaneita.

Asiasta kertoo BBC.

Britannian yleisradioyhtiön mukaan Xi Jinpingin käytöksessä oli aistittavissa muutosta. Maiden johtajat eivät puhuneet toisilleen yhtä ylistävästi, kuin aikaisemmin on ollut tapana.

Putin muun muassa kuvasi välejään Xin kanssa “veljellisiksi”. Kiinan valtiopäämieheltä vastaavia kohteliaisuuksia ei kuultu.

BBC:n arvion mukaan Kiinan intresseissä oli toivottaa Venäjä tervetulleeksi ja puhua yhtenäisyydestä, mutta välttää Venäjän ylistämistä.

Syyksi arvioidaan sekä Venäjän kehnoa sotaonnea että Kiinan kompuroivaa taloutta. Xi ei arvion mukaan myöskään tahdo tulla yhdistetyksi hylkiöksi joutuneeseen Putiniin.

Pidättäytyvästä esiintymisestä huolimatta Kiina osoitti merkkejä kiinnostuksestaan hyviin suhteisiin myös jatkossa. Xi kutsui “hyvän ystävänsä ja naapurinsa” vierailulle viralliseen residenssiinsä Zhonghanghaissa.

Vastaava kohteliaisuus on arvion mukaan varattu vain tärkeimmille vieraille. 

Valtiovierailun seurauksena Kiina ja Venäjä laativat yhteislausuman, jonka myötä yhteistyötä on tarkoitus kasvattaa ainakin talouden saralla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)