Verkkouutiset

Kuva osoittaa: Näin koronan uusi aalto leviää Euroopassa

Epidemia on kiihtynyt monissa maissa heinäkuun puolivälin jälkeen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan tautienehkäisy‑ ja ‑valvontakeskus ECDC:n mukaan EU- ja ETA-alueella sekä Britanniassa on vahvistettu tähän mennessä yli 1,7 miljoonaa koronavirustartuntaa. Covid-19-kuolemia on tilastoitu 183 050 kappaletta.

Kevään ensimmäinen aalto kiihtyi Euroopassa maaliskuun puoliväliin mennessä ja kääntyi kuukautta myöhemmin laskuun. Koronatilanne pysyi tasaisena toukokuusta heinäkuun puoliväliin, jolloin uusia tartuntoja vahvistettiin parhaimmillaan alle 5000 kappaletta päivässä.

Kesällä eniten Covid-19-tapauksia todettiin Britanniassa, Ruotsissa, Saksassa ja Espanjassa.

Epidemian toinen aalto näkyy ECDC:n koostamassa tilanneraportissa. Euroopassa käänne ajoittuu heinäkuun puoliväliin, jonka jälkeen tartuntamäärät ovat olleet tasaisessa nousussa. Elokuun puolella epidemia on kiihtynyt erityisesti Espanjassa.

Lääkärikansanedustaja Aki Lindén (sd.) nostaa esiin 14 viime vuorokauden vertailun. Sen mukaan väestöön suhteutettuna tilanne on ollut myönteisin Suomessa, Norjassa ja Virossa. Heikoin tilanne on Romaniassa, Espanjan Kataloniassa ja Luxemburgissa.

– Kaavakuva laboratoriovarmennetuista uusista koronavirustartunnoista osoittaa selvää nousua, joskin lievempää kuin keväällä. Mutta syksy ja talvi, jotka ovat hengitysteitse leviävien tartuntatautien korkeasesonkia, eivät ole vielä edes alkaneet, Lindén kirjoittaa Twitterissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)