Verkkouutiset

Kunta-alan neuvotteluja jatketaan

Kunta-alan neuvottelut jatkuvat järjestökohtaisesti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kunta-alan neuvotteluja jatketaan tänään maanantaina ilman valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalaa. 

Neuvottelut jäivät tauolle huhtikuun lopussa, kun hoitajajärjestöjen Tehyn ja Superin neuvottelujärjestö Sote hylkäsi valtakunnansovittelijan ratkaisuesityksen. KT Kuntatyönantajat on pitänyt Tehyn ja Superin toimintaa vastuuttomana ja lyhytnäköisenä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Tehyn mukaan valtakunnansovittelijan esitys olisi taas heikentänyt hoitajien asemaa ja etuja sosiaali- ja terveysalalla ja varhaiskasvatuksessa. Myös esitetyt palkankorotukset olisivat sen mukaan jääneet alle yleisen linjan

Maanantaina käytävät neuvottelut tehdään järjestökohtaisesti Kuntatyönantajien ja kunta-alan pääsopijajärjestöjen kanssa.

Neuvotteluissa kunta-alan henkilöstöä edustavat pääsopijajärjestöt, joita ovat Julkisen alan unioni JAU, Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO.

Kuntien noin 420[nbsp]000 palkansaajan virka- ja työehtosopimuksista on neuvoteltu tammikuun puolivälistä lähtien.Työehtokiistan osapuolet pyysivät vapaaehtoista sovittelua huhtikuun alussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)