Verkkouutiset

Antti Rinne: En ole kuullut veronkorotuksista yhtään mitään

Hallitustunnusteluiden vetäjän mukaan puheenjohtajat kävivät läpi puolueiden painetiloja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallitusneuvotteluiden vetäjän Antti Rinteen (sd.) mukaan puheenjohtajat kävivät tänään iltapäivällä läpi kaikkien puolueiden painetilat.

– Me kävimme keskustelun asiallisessa hengessä. Kävimme painekohtia läpi ja tilanne on hallinnassa, Antti Rinne sanoi toimittajille Säätytalolla perjantai-iltana.

Rinteen mukaan keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän (kesk.) lausunto oli normaaliin neuvotteluprosessiin kuuluvaa tunteiden purkausta. Sipilä sanoi tänään, että hallitusneuvotteluissa ollaan kaukana maalista ja että hallituksen kasaan saaminen on vaikeaa erilaisten arvopohjien vuoksi.

– Todettiin, että asioita viedään yhdessä sopimalla eteenpäin. Aikataulu on se, mikä on sovittu, Rinne kertoi.

Ensi tiistaihin mennessä neuvotteluryhmistä odotetaan tuloksia, joita puheenjohtajat käyvät siitä eteenpäin läpi. Tavoitteena on, että hallitusohjelma on valmis viikon päästä perjantaina.

Rinne ei pohdi vaihtoehtoisia hallituspohjia

Puheenjohtajat saivat tänään virkamiehiltä talouden raameista asiakirjoja, jotka käytiin kursiivisesti läpi.

– Asiaan palataan, Rinne totesi.

Rinne kuittasi Helsingin Sanomien tämänpäiväisen jutun hallitusneuvotteluissa suunnitteilla olleista 700 miljoonan euron veronkorotuksista ihmettelemällä, että mikä riita.

– Minä en ole kuullut veronkorotuksista yhtään mitään. Olen katsonut lehtikirjoituksia neuvotteluprosessista ja olen mielessäni naureskellut, että kyllä tuntuu, että enemmän tietoa on muilla kuin meillä, Rinne sanoi.

Rinne ei halua kertoa mitään hallitusneuvotteluissa esillä olleesta talouden konkretiasta tai muistakaan neuvotteluiden yksityiskohdista.

– Minä hoidan tätä prosessia nyt sillä tavoin, että täällä syntyisi lopputulos eikä asioita reviteltäisi mediassa, ennen kuin ne ovat valmiita.

Rinne ei ollut halukas arvioimaan vaihtoehtoisia hallituspohjia, jos meneillään olevat hallitusneuvottelut kariutuvat.

– En minä tällä hetkellä mieti mitään muuta kuin tätä, jotta tämä saataisiin kasaan.

Hallitusneuvotteluita jatketaan tämän viikon sunnuntaina.

Lue myös:

HS: Säätytalolla ”tuskainen” vääntö taloudesta

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)