Verkkouutiset

Mikaela Nylander: Peruskoulun taattava riittävä osaaminen

Kansanedustaja on huolissaan peruskoulunsa päättävien jatko-opintokyvykkyydestä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomen ruotsalaisen puolueen kansanedustaja, sivistysvaliokunnan jäsen Mikaela Nylanderin mukaan jopa 11 pro­sen­til­la pe­rus­kou­lun päät­tä­neis­tä nuo­ris­ta ei ole riit­tä­väs­ti tai­toa jat­kaa opis­ke­lua am­ma­til­li­ses­sa kou­lu­tuk­ses­sa tai lu­ki­os­sa.

– Luku hir­vit­tää ja mei­dän tu­lee ky­syä it­sel­täm­me mikä on pa­ras tapa aut­taa näi­tä nuo­ria, Nylander sanoo mielipidekirjoituksessaan Itäväylässä.

Hänen mukaansa Suomessa tulee pa­nos­taa var­hais­kas­va­tuk­seen ja pe­rus­kou­luun syr­jäy­ty­mi­sen es­tä­mi­sek­si.

– Meil­lä pi­tää ol­la eh­do­ton nol­la­to­le­rans­si sil­le, et­tä voi­daan päät­tää pe­rus­kou­lu il­man, et­tä osaa­mi­nen tai tai­dot mah­dol­lis­ta­vat am­ma­tin hank­ki­mi­sen.

Nylander väläyttää myös neljän tunnin maksutonta varhaiskasvatusta kaikille kolme vuotta täyttäneille, sekä kaksivuotista esikoulua.

– Pa­nos­tuk­set var­hais­kas­va­tuk­seen kan­nat­ta­vat myös kos­ka tut­ki­muk­set osoit­ta­vat, et­tä kor­ke­a­laa­tui­sen var­hais­kas­va­tuk­sen myön­tei­set vai­ku­tuk­set vai­kut­ta­vat op­pi­mis­tu­lok­siin pit­käl­le tei­ni-ikään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)