Verkkouutiset

Huippukokouksen saldo: 284 luksusautoa kateissa

Papua-Uusi-Guinea pyrki tekemään autoilla vaikutuksen kansainvälisiin vieraisiin APEC-kokouksen yhteydessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Papua-Uusi-Guinea etsii parhaillaan Aasian ja Tyynenmeren valtioiden talousjärjestö APEC:in viimevuotisen huippukokouksen jälkeen kadonneita autoja.

Aasian köyhimpiin lukeutuva maa päätti hankkia poliitikoille ja muille kokousvieraille noin kolmesataa luksusautoa. Tarkoituksena oli tehdä kansainvälisiin vieraisiin myönteinen vaikutus ja houkutella maahan ulkomaisia sijoituksia.

Poliisi kertoi löytäneensä jo neljäkymmentä Maseratia, joiden kappalehinta on noin 90 000 euroa. Kateissa on edelleen 284 Toyota Landcruiser-, Ford-, Mazda- ja Mitsubishi Pajero -ajoneuvoa.

BBC:n mukaan yhdeksän autoa on varastettu ja joidenkin osia on kadonnut. Osa ajoneuvoista on palautettu viranomaisille pahoin vaurioituneina.

Arvostelijoiden mukaan APEC-kokouksen järjestelyihin käytettiin kohtuuttomasti julkisia varoja, joille olisi löytynyt muitakin käyttökohteita. Yhdysvallat, Australia ja Uusi-Seelanti joutuivat lähettämään maahan erikoisjoukkojaan kokousvieraiden turvaksi.

Papua-Uuden-Guinean poliisit ja sotilaat hyökkäsivät marraskuun lopulla maan parlamenttiin Port Moresbyssa ja vaativat huippukokouksen yhteydessä luvattuja bonuksia ja muita maksamattomia palkkoja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)