Verkkouutiset

Jatkosodassa oli sotahuuhkajiakin – kohtasivat sankarikuoleman

Ässärykmentillä eli Jalkaväkirykmentti 26:lla oli kaksi erityistä ’yöhävittäjää’.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sotaveteraanit.fi kertoo upeilla kuvilla varustetussa jutussa Tiltuksi ja Molotoffiksi ristityistä huuhkajista. Ne olivat orvoiksi jääneitä huuhkajanpoikasia, joista oli tullut rykmentin komentajan, everstiluutnantti S.E. Laaksosen lemmikkejä.

Linnuista tuli koko rykmentin maskotteja. Niiden muonitukseen ammuttiin komentajan määräyksestä varpusia, variksia ja harakoita. Myöhemmin tuotiin myös käärmeitä.

Tiltu ja Molotoff otettiin rykmenttiin noin viikon ikäisinä. Huuhkajat otettiin talteen Kuurmanpohjan/ Penttilän (Suokumaa) ja Nuijamaan Konnun kylän väliseltä alueelta, jossa sijaitsi taisteluissa keskeinen kallio.

Lintuja oli ensin luultu maakotkan poikasiksi. Kun ne paljastuivat huuhkajiksi, luovuttiin alkuperäisestä suunnitelmasta lähettää ne Korkeasaareen.

Tiltu ja Molo seurasivat sotilaita vuonna 1941 taistelusta toiseen. Lokakuun puolivälissä he olivat Elmusjärvellä.

Illalla 18.10. Porajärveltä vetäytyvä vihollisosasto pääsi yllättämään. Kärhämässä he sytyttivät tuleen kuorma-auton, jonka kyydissä Tiltu ja Molotoff olivat. Huuhkajat ”kohtasivat sankarikuoleman”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)