Verkkouutiset

Pohjois-Korean ovela huijaus – venäläisyhtiö auttaa salakuljetuksessa

Venäläinen yhtiö auttaa Pohjois-Koreaa kaupankäynnissä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korea kiertää sille asetettuja kansainvälisiä pakotteita muuttamalla hiilen alkuperän, kertoo uutissivusto Radio Free Asia.

Pohjois-Korea vie hiiltä ulkomaalaisille ostajille lähettämällä hiililaivat ensin venäläisiin satamiin, joissa hiili merkitään asiakirjaväärennöksin venäläiseksi.

Pakotteet johtuvat Pjongjangin kehittämästä ydinaseohjelmasta.

Pohjoiskorealaisen kauppayhtiön työntekijä kertoo venäläisyhtiöiden auttavan Pohjois-Koreaa kaupankäynnissä.

– Pohjoiskorealaiset kauppayhtiöt lähettävät hiiltä Venäjällä sijaitseviin Nahodkan ja Vladivostokin satamakaupunkeihin. Sen jälkeen hiilen alkuperä naamioidaan väärennettyjen asiakirjojen avulla venäläiseksi ja lähetetään muihin maihin, nimettömänä esiintyvä lähde kertoo.

– Kun pohjoiskorealainen alus saapuu Nahodkaan, venäläinen yhtiö merkitsee saapumisajan, vierailun pituuden ja tuodun hiilen määrän. Sitten yhtiö väärentää asiakirjat, joissa on merkintä hiilen laadusta. Pohjois-Korea voi tällä tavalla viedä hiiltä muihin maihin ilman ongelmia.

Lähteen mukaan yhteistyötä pohjoiskorealaisten kanssa tekevän venäläisen yhtiön nimi on Greenwich.

– He pyytävät kaksi dollaria yhtä tonnia kohden hiilen naamioimisesta. Pohjoiskorealaiset kauppayhtiöt maksavat summan saman tien.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)