Verkkouutiset

PAM:n Ann Selin: Hallitus on unohtanut nuoret ja naiset

Yhteinen hyvinvointi löytyy Palvelualojen ammattiliiton puheenjohtajan mukaan vain yhteistyöllä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Palvelualojen ammattiliitto PAMin puheenjohtaja Ann Selinin mukaan hallitus puhuu eriarvoistumisen uhasta, mutta unohtaa ihmisen.

– Sipilän hallitus ei ole toimillaan lisännyt kansalaisten tasa-arvoa ja luottamusta, vaan se on entisestään heikentänyt pienituloisten ja työttömien asemaa. Nuoret ja naiset hallitus tuntuu unohtaneen lähes kokonaan, toteaa Selin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Hän puhui vapunpäivänä Lahden torilla järjestetyssä SAK:n vappujuhlassa.

Selinen mukaan Sipilän hallituksen politiikka pyrkii murentamaan rakenteita, jotka on ehditty rakentaa 100 vuoden aikana ihmisten suojaksi.

Työntekijöiden työsuhdeturvan murentamisen sijasta työllisyystavoitteisiin olisi hänen mielestään kuitenkin mahdollista päästä vientiä ja palveluita lisäämällä ja investoimalla yksilöiden osaamispotentiaaliin.

Hallituksen päätökset eivät saa kiitosta, koska ne kasvattavat työelämän epävarmuutta ja heikentävät työntekijöiden suojaa entisestään. Selinin mielestä ei ole reilua, että raskaan kilpailukykysopimuksen hyväksymisen jälkeenkin ihmisten asemaa heikennetään.

. Tämä visio hallitukselta Selinin mielestä puuttuu.

– Meidän ei ole kannattavaa kilpailla modernissa maailmassa halpatyömaiden kanssa, vaan meidän kannattaa satsata koulutukseen ja vahvaan ammattisosaamiseen sekä yhteiskuntaan, jossa ihminen tekee työn jatkossakin – tavalla tai toisella. Parhaiten vastaammekin tuleviin muutoksiin sillä, että pidämme huolta kansalaisten kyvyistä, haluista ja mahdollisuuksista oppia. Ihminen on paras investointi, Selin painottaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)