Verkkouutiset

Financial Times: Suomi on oppinut kesyttämään Venäjän karhun

Talouslehden mukaan sata vuotta myöhemmin Suomi näkee naapurimaansa sekä uhkana että mahdollisuutena.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Financial Times kirjoittaa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlista kertomalla suhteestamme Venäjään.

– Hyvää syntymäpäivää. Kun Suomi valmistautui keskiviikon juhlaan 100 vuoden itsenäisyydestään Venäjästä, venäläinen lentokone ilmestyi loukkaamaan Suomen ilmatilaa viimeisimpänä osana sarjaa rajarikkomuksia. Tunkeutuminen maanantaina oli Suomelle muistutus – vaikka niitä ei tarvita – arvaamattoman ja joskus äreän naapurin tylystä olemassaolosta, FT toteaa.

Pohjoismaa voi FT:n mukaan kuitenkin ylpeästi nauttia vuosisadastaan ja sen huomattavasta matkasta. Siinä Suomi on lehden mukaan muuttunut yhdestä Euroopan köyhimmästä maasta yhdeksi turvallisimmista maailmassa.

– Huomiota herättävimpänä, sen suhde Venäjän kanssa voi itse asiassa palvella mallina muille Euroopan maille siitä, miten toimia Moskovan kanssa.

Ulkopoliittisen instituutin Charly Salonius-Pasternak sanoo FT:ssa, että Suomi käyttää Venäjän kanssa aivojen molempia puoliskoja. Toinen pitää Venäjää vakavasti otettavana turvauhkana, toinen taloudellisia mahdollisuuksia antavana naapurina.

Jutun lopussa lainataan suomalaista liikemiestä: ”Venäjä on siellä aina, ja meidän pitää ajatella sitä. Mutta se ei enää määrittele meitä. Olemme tulleet pitkälle sadassa vuodessa”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)