Verkkouutiset

Huoli Venäjän jättisotaharjoituksista leviää – Nato harjoittelee Ruotsissa samaan aikaan

Venäjän syyskuun sotaharjoitukset voivat johtaa vakaviin virhearvioihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjä ja Valko-Venäjä aikovat järjestää yhteiset Zapad-sotaharjoituksensa syyskuussa samaan aikaan Ruotsin Nato-harjoitusten kanssa.

Wall Street Journalin sotilaslähteiden mukaan länsimaissa ollaan huolissaan muun muassa Baltian maiden lähistöllä suoritettavista harjoituksista. Naton sotilasjohto pitää kriisiin johtavan virhearvion riskiä korkeana.

Tämän vuoden Zapad-harjoitukset saattavat olla Venäjän kaikkien aikojen suurimmat. Niihin osallistunee jopa liki 100 000 sotilasta. Virallisesti Venäjä on kuitenkin ilmoittanut osallistujia olevan alle 3 000. Sitä pienemmistä harjoituksista ei tarvitse antaa ilmoitusta Natolle.

Harjoitusten ajankohta on erityisen tulenarka. Ne osuvat samaan aikaan, kun Nato harjoittelee Ruotissa ja Itämerellä..

Naton harjoituksiin osallistuu yhteensä noin 19 000 sotilasta puolesta tusinasta liittolaisvaltiosta. Mukana on myös amerikkalaisia joukkoja. Harjoituksessa keskitytään Länsi-Ruotsin ja Gotlannin puolustukseen. Yhdysvaltojen Nato-osasto aikoo lisäksi järjestää elokuussa omia harjoituksiaan puolalaisten ja liettualaisten joukkojen kanssa

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)