Verkkouutiset

Venezuelassa puhkesi väkivaltaisuuksia – poliitikkoja ammuttu

Valtapuolueen ehdokas ja opposition nuorisojärjestön poliitikko ovat saaneet surmansa väkivaltaisuuksissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venezuelalaiset äänestävät tänään presidentti Nicolas Maduron eteenpäin ajaman perustuslakikokouksen koostumuksesta. Äänestys on johtanut laajoihin protesteihin.

Ennen äänestyksen alkamista väkivaltaisuudet johtivat jo kahden poliitikon kuolemaan. Tämänpäiväisten vaalien yksi kärkiehdokkaista, vasemmistopuoluetta edustava José Felix Pineda murhattiin kotiinsa lauantai-iltana paikallista aikaa. Oppositiopuolueen nuorisosihteeriä Ricardo Camposta taas ammuttiin päähän vaaleja vastustavien mielenosoitusten yhteydessä. Asiasta uutisoi BBC.

Mielenosoitusten yhteydessä sai sanomalehti El Universalin mukaan surmansa lisäksi kaksi muuta henkilöä.

Tämänpäiväisissä vaaleissa valitaan edustajat peruslakikokoukseen, jolle annetaan tehtäväksi lain uudistaminen. Presidentti Maduro pyrkii uudistuksen myötä siirtämään itselleen vallan muun muassa erottaa tai järjestä uudelleen mikä tahansa osa maan hallintoa, jos presidentti kokee sen itselleen epälojaalina.

Perustuslakiuudistusta on pidetty vakavana uhkana Venezuelan demokratialle.

New York Timesin mukaan iso osa maan kansalaisista vastustaa koko uudistusta, mutta sitä vastaan äänestäminen ei ole sunnuntain vaaleissa mahdollista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)