Verkkouutiset

Venäjä suunnittelee tappajarobottien käyttöä rajalla: ampuu ihmisen kilometrien etäisyydeltä

Laitetta käytetään pääasiassa havaitsemaan matalalla lentäviä lennokkeja ja muita mahdollisia lentäviä aseita, jotka liikkuvat Venäjän raja-alueilla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tappajarobotti, joka havaitsee ihmiset lähes 7 kilometrin päästä ja voi ampua heidät kuoliaaksi, saatetaan ottaa käyttöön Venäjän raja-alueilla, kertoo Mirror. Robottia esitellään jutun alla olevalla videolla.

Laitetta käytetään pääasiassa havaitsemaan matalalla lentäviä lennokkeja ja muita mahdollisia lentäviä aseita, jotka liikkuvat raja-alueella ja pyrkivät tulemaan Venäjän puolelle.

Robotti kykenee määrittämään lennokkien sijainnin, saamaan informaatiota niiden alkuperästä, jäljentämään niiden liikkeet ja lopulta lähettämään tiedot tukikohtaan. Robotin ominaisuuksiin kuuluu tutka, lämpökamera sekä väri- ja mustavalkoiset videokamerat.

Johtavan projekti-insinööri Dmitri Perminovin mukaan tutkayksikön rakenne on sellainen, että se tunnistaa ihmisen noin 7 kilometrin ja auton jopa 10 kilometrin etäisyydeltä.

Perminovin mukaan robottia voidaan käyttää paitsi sotilaallisiin tarkoituksiin myös suojelemaan mitä tahansa strategista kohdetta.

– Armeijan lisäksi kiinnostusta on öljybisneksessä. Robotti voi tarkkailla öljyputkia ja pysäyttää varkaat, Perminov sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)