Verkkouutiset

”Ällöttävä kuva” – Venäjän suurlähetystön tviitti Euroopasta raivostuttaa

Venäjän Britannian suurlähetystön tviitissä irvaillaan länsimaille.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Miksi huolia, jos Venäjä kerran on menossa alaspäin? Ehkä todellinen huoli onkin lännen alennustila ja se, että me hoidamme asiat paremmin, Venäjän Britannian suurlähetystö kysyy twitterissä.

Tvittiä (alla) on ryyditetty kuvalla, jossa lihaksikas Venäjän karhu pullistelee EU:n tähdillä ryyditetyn aidan sisällä majailevalle Euroopalle. Eurooppalaiset on kuvattu lihavina säästöporsaina.

Muurien sisältä nousee seksuaalivähemmistöjen symbolina tunnettu sateenkaarilippu. Venäjän karhun taustalla näkyy puolestaan avaruusraketti, maatila, sähkölinjoja ja lentokoneita.

Kuvan päällä on teksti, jossa todetaan, että se on julkaistu ”kuvitustarkoituksessa”.

Kuva ja tviitti ovat herättäneet runsaasti huomiota. Esimerkiksi NBC-kanavan Lontoon kirjeenvaihtaja Alastair Jamieson sanoo sitä ”ällöttäväksi”.

– Täydellinen kuvaus siitä, miksi Kreml huolestuttaa meitä, toteaa puolestaan palkittu kirjailija ja Economist-lehden Venäjän toimittaja Arkadi Ostrovski.

Eräs kommentoija kutsuu lähetystön tviittiä homofobiseksi. Toinen taas kysyy, onko tarkoituksena haukkua eurooppalaisia sioiksi.

Venäjän lähetystöt ovat herättäneet aiemminkin huomiota erikoisella somekäyttäytymisellään. Esimerkiksi Venäjän Yhdysvaltain suurlähetystö julkaisi hiljattain pahaenteisen ohjuskuvan, joka on helppo tulkita uhkaukseksi Syyrian ilmatilassa toimiville Yhdysvaltojen johtaman ISIS:n vastaisen koalition lentokoneille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)