Verkkouutiset

Venäläisiä upseereita ilmestynyt myös Irakiin – ”heitä on kaikkialla”

Tiedustelulähteet kertovat Venäjän asevoimien perustaneen yhdessä Iranin ja Syyrian armeijan kanssa komentopisteen Irakiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäläiset, syyrialaiset ja iranilaiset sotilaskomentajat ovat perustaneet äskettäin yhteisen komentokeskuksen Irakin pääkaupunkiin Bagdadiin, paljastaa Fox News.

Uutisessa siteerataan länsimaisia tiedustelulähteitä, joiden mukaan ”komentosoluun” kuuluu ”matalan tason venäläiskenraaleja”. Amerikkalaisten viranomaisten mukaan toistaiseksi on epäselvää, onko Irakin hallitus sekaantunut asiaan.

”Heihin törmää kaikkialla”, toteaa eräs korkea-arvoinen amerikkalaisviranomainen Bagdadiin saapuvista venäläisistä sotilashenkilöistä.

Komentopaikasta käsin on lähteiden mukaan tarkoitus koordinoida taistelutoimintaa ISIS-jihadisteja vastaan. Iranin tiedetään tukevan järjestöä vastaan sotivia shiia-militantteja.

Toiminnan lisääminen myös Irakissa liittyy Venäjän sotilasoperaatioihin Syyriassa. Verkkouutiset kertoi perjantaina erikoisesta taktiikasta, jolla Venäjä sai siirrettyä salassa Syyriaan kymmeniä hävittäjälentokoneita. Hävittäjät olivat mitä ilmeisimmin tehneet välilaskun Irakiin.

Satelliittikuvien perusteella Venäjä on myös siirtänyt Syyriaan jopa tuhansia sotilaita, useita taisteluhelikoptereita ja kymmeniä panssariajoneuvoja sekä alkanut varustaa useita tukikohtia presidentti Bashar al-Assadin hallinnon joukkojen hallitsemilla alueilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)