Verkkouutiset

Putin allekirjoitti: Nato on turvallisuusuhka Venäjälle

Venäjän päivitetyn turvallisuusstrategian mukaan Yhdysvallat ja sen liittolaiset pyrkivät hallitsemaan globaaleja suhteita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän presidentti Vladimir Putin on allekirjoittanut kansallisen turvallisuusstrategian, jonka mukaan Naton laajeneminen on uhka Venäjän turvallisuudelle, kertoo BBC.

Asiakirjan mukaan Venäjän itsenäinen sisä- ja ulkopolitiikka kokevat vastarintaa Yhdysvalloilta ja sen liittolaisilta ja että nämä valtiot pyrkivät dominoimaan globaaleja suhteita.

Strategiassa myös sanotaan, että Venäjä vahvistaa armeijaansa uusien turvallisuusuhkien takia ja että Naton viimeaikainen sotilaallisen valmiuden vahvistaminen lähellä Venäjän rajaa on kansainvälisen lain normien rikkomista.

Venäjän laatimat kansainvälisiä suhteita koskevat asiakirjat ovat olleet aiemminkin Nato-kriittisiä. Vuonna 2014, jolloin Ukrainan kriisi alkoi, Venäjä ilmoitti, että se muuttaa armeijansa toimintaa vastatakseen Ukrainan kriisiin ja siihen, että Nato oli tullut Itä-Eurooppaan.

Tuolloin Kremlin neuvonantaja Mikhail Popov sanoi, että Naton tuleminen Itä-Eurooppaan ja sen lähentyminen kohti Venäjän rajoja on Venäjälle ulkoinen uhka.

Venäjä päivittää kansallisen turvallisuusstrategiansa kuuden vuoden välein.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)