Verkkouutiset

Venäjää vaaditaan palauttamaan Krim – ”ehto pakotteiden purkamiselle”

Euroopan parlamentin päätöslauselmassa vaaditaan Krimin palauttamista Ukrainan hallintaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Venäjän on lopetettava Krimin tataarien syrjintä, vetäydyttävä Krimiltä ja sallittava Ukrainan palauttaa alue hallintaansa, mikäli se haluaa parantaa suhteitaan Euroopan unioniin”, EPP:n europarlamentaarikot Cristian Dan Preda ja Andrej Plenković toteavat EPP:n tiedotteessa.

EPP on parlamentin suurin ryhmä.

Mepit viittaavat Euroopan parlamentin EPP:n aloitteesta hyväksymään tuoreeseen päätöslauselmaan Krimin tilanteesta.

Siinä muun muassa todetaan, että Krimin palauttaminen Ukrainalle on yksi ehdoista sille, että EU voi palauttaa yhteistyösuhteet Venäjään ja että Krimin annektointiin liittyvät pakotteet voidaan purkaa.

Päätöslauselmassa otetaan myös kantaa Krimin tataarien kohteluun. Venäjää on syytetty laajamittaisista tataareihin kohdistuneista ihmisoikeusloukkauksista miehityksen alkamisen jälkeen.

”Vaadimme tutkintaa kaikista kidutus ja katoamistapauksista ja kehotamme Venäjää vapauttamaan vangit, jotka vastustivat annektointia rauhanomaisesti”, Andrej Plenković sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)