Verkkouutiset

Venäjä on tappanut yli 400 siviiliä Syyriassa – noin sata lasta

Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan Venäjän ilmaiskut Syyriassa ovat tappaneet ainakin 400 siviiliä, kertoo Al Jazeera.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Syrian Network for Human Rights arvioi, että Venäjän ilmaiskuissa on kuollut peräti 526 siviiliä, joista 137 on lapsia. Toinen Isosta-Britanniasta käsin toimiva tarkkailijajärjestö, Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), arvioi, että siviiuhrien määrä on 403 ja lapsia näistä uhreista olisi 97.

SOHR:n mukaan Venäjän ilmaiskut onnistuivat tappamaan myös 381 taistelijaa, jotka kuuluivat joko maltillisiin kapinallisiin, al-Nusraan, Isisiin tai muihin islamistiryhmittymiin.

Venäjän ilmavoimat on puolustusministeriön mukaan suorittanut 141 lentoa ja osunut 472 kohteeseen Syyriassa.

Suurin osa Venäjän ilmaiskuista on kohdistunut Syyrian presidentti Bashar al-Assadia vastaan taistelevien maltillisten kapinallisten hallussa pitämille alueille.

Viime aikoina Venäjä ja Syyria ovat kohdistaneet iskuja myös terroristijärjestö Isistä vastaan.

Syyrian armeija on tappanut tämän vuoden aikana SOHR:n mukaan noin 7000 siviiliä, joista 1400 on lapsia. Noin 35 000 on loukkaantunut iskuissa. Assadin armeija on käyttänyt pommituksissa niin sanottuja tynnyripommeja, jotka aiheuttavat laajaa tuhoa, mutta eivät ole tarkkoja.

Syyrian ja Venäjän toimet ovat kiihdyttäneet pakolaisaaltoa Syyriasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)