Verkkouutiset

Venäläisedustajat puuhaavat Krimin liittämistä Venäjään – Janukovitsh mukana pelissä?

Venäläislehtien mukaan Ukrainan ex-presidentti on venäläisellä sota-aluksella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Joukko venäläisiä kansanedustajia saapui maanantaina Ukrainaan Krimin niemimaalle. He kertoivat Krimin asukkaille, että nämä voivat halutessaan hakea Venäjän kansalaisuutta, kertoo Euronews.

Edustajat totesivat myös, että jos krimiläiset haluavat liittää alueensa Venäjään, Venäjä hyväksyy ehdotuksen.

Krim kuului Neuvostoliiton aikaan Venäjän neuvostotasavaltaan. Vuonna 1954 NKP:n pääsihteeri Nikita Hruštšov kuitenkin liitti Krimin ystävyydenosoituksena Ukrainan neuvostotasavaltaan. Neuvostoliiton hajottua Venäjä vahvisti, että Krim kuuluu Ukrainaan.

Krimillä Sevastopolin kaupungissa on kuitenkin edelleen Venäjän laivastotukikohta. Lisäksi puolella Krimin kahdesta miljoonasta asukkaasta on venäläiset sukujuuret.

Krimin hallinnolla on edelleen vahvat siteet Venäjään, ja osa asukkaista haluaisi liittoon Venäjän kanssa. Sevastopolin kaupungin talon katolla liehui maanantaina Venäjän lippu, kertoo the Guardian.

Ukrainan syrjäytetty presidentti Viktor Janukovitsh on nähty viimeksi Sevastopolin lähellä sijaitsevassa yksityistalossa. Hänen avustajansa, ukrainalainen kansanedustaja Hanna Herman sanoo Euronewsille, että ex-presidentti on edelleen Ukrainassa.

The Guardianin siteeraamien venäläislehtien mukaan Janukovitsh olisi Sevastopolissa venäläisellä sota-aluksella.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)