Verkkouutiset

Terrorismin uhka johti suureen pulaan vartijoista

Ruotsi ei ehdi kouluttaa niin paljoa turvallisuushenkilökuntaa kuin heille olisi kysyntää, vaikka koulutus kestääkin vain muutaman viikon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ruotsin noussut terroriuhkataso sekä kasvaneet turvapaikanhakijamäärät ovat aiheuttaneet suurta työvoimatarvetta turvallisuusalalla. Kysyntää olisi muun muassa järjestyksenvalvojille ja vartijoille. Maassa ei ehditä tällä hetkellä kouluttaa niin paljoa turvallisuusalan henkilöstöä kuin tarvetta olisi. Asiasta raportoi Ruotsin yleisradio SVT.

Turvallisuusalalla työskentelee noin 17 000 henkilöä, mutta lisää tarvittaisiin kipeästi. Koulutus kestää vain muutaman viikon, ja siihen sisältyy muun muassa fyysistä konfliktinhallintaa, teoriaa sekä juridiikkaa.

– Turvapaikanhakijatilanne on selvästi vaikuttanut järjestyksenvalvojien ja vartijoiden kysyntään. Osittain pyyntöjä tulee Maahanmuuttovirastosta, mutta myös epäsuoria valvontapyyntöjä tulee terminaaleista ja bussiasemilta. Ihmisiä liikkuu paljon ja se vaikuttaa kysyntään, selvittää Björn Ericsson SVT:lle. Ericsson toimii asiantuntijana Almega-turvallisuusyrityksessä.

Koska uusia vartijoita joudutaan vielä odottelemaan, joutuvat alalla työskentelevät tekemään paljon ylitöitä.

– Enemmän henkilökuntaa tarvitaan. Yhteiskunnallinen tilanne on vakava, joten tarvitsemme useampia silmiä ja korvia tilanteen turvaamiseksi, Ericsson sanoo.

Ruotsin terroriuhkatasoa nostettiin marraskuussa tasolta kolme tasolle neljä. Tästä johtuen yleisillä paikoilla on partioitava aiempaa enemmän.

– Onneksi tilanne on tasaantunut ja enemmän kontrollissa nyt. Siitä huolimatta meillä on yhä suuri tarve vartioinnille, Ericsson toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)