Verkkouutiset

Venäläinen sotilas tyri: Julkaisi kuvia Ukrainan puolelta

Venäläissotilaan Instagram-päivitysten perusteella Venäjän joukot toimivat Itä-Ukrainassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän armeijassa palveleva Aleksander Sotkin on julkaissut kesän aikana ahkerasti kuvia Instagramissa.

Sotkin kertoo Instagram-profiilissaan palvelevansa viestijoukoissa. Hänen asemapaikkansa vaikuttaa olevan Ukrainan rajan läheisyydessä.

Buzzfeed-sivuston mukaan mies ei ole ottanut huomioon, että Instagram-palvelu tallentaa paikat, joissa kuvat on otettu ja muodostaa niistä käyttäjän henkilökohtaisen kuvakartan.

Instagram tietojen perusteella ainakin kaksi Sotkinin julkaisemista kuvista on otettu Ukrainan puolella.

Sotkin julkaisi heinäkuun alussa kuvan, jossa hän ilmeisesti poseeraa sotilasajoneuvon sisällä. Kuva on otettu Krasnaja Talovkan kylässä Luhanskin oblastissa. Kylä sijaitsee separatistien hallinnoimalla alueella Itä-Ukrainassa.

”Öistä istuskelua… teemme töitä kasvot hiessä #armeija, #harjoitukset2014, #yöviestintää”, Sotkin kirjoitti Instagramissa.

Instagram-tietojen mukaan Sotkin palasi Venäjän puolelle viimeistään heinäkuun kolmantena.

Sotkin julkaisi taas uuden kuvan Ukrainasta heinäkuun viidentenä. Tällä kertaa Sotkin oli paikannustietojen mukaan Krasni Derkulin kylän liepeillä. Väsyneen näköinen Sotkin vaikuttaa jälleen olevan miehistönkuljetusajoneuvon sisällä.

”Aika nukkua! #armeija, #harjoitukset2014, #yö, #uni, #selfie”, Sotkin kirjoitti.

Mediassa on pohdittu Sotkinin julkaisujen aitoutta. Tähän mennessä kaikki viittaa kuitenkin siihen, että päivitykset ovat todellisia ja niiden sijaintitiedot pitävät paikkansa. International Business Timesin mukaan esimerkiksi Yhdysvaltojen armeijassa on kärsitty vastaavista sosiaalisessa mediassa tapahtuneista tahattomista tietovuodoista.

Venäjän parlamentissa ehdotettiin tiistaina täydellistä some-kieltoa kaikille aktiivipalveluksessa oleville sotilaille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)