Verkkouutiset

USA lähetti F-35-hävittäjät Viroon, Naton vakoilukoneet kiersivät samaan aikaan Kaliningradia ja Venäjän Viron rajaa

Amerikkalaiset ja brittiläiset tiedustelukoneet operoivat Venäjän alueiden lähistöllä hävittäjävierailun aikana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kaksi Yhdysvaltojen ilmavoimien F-35-häivehävittäjää vieraili tällä viikolla Viron Ämärin lentotukikohdassa.

The Aviationistin mukaan Viron ilmatilassa lensi vierailun aikana peräti kolme RC-135-tiedustelukonetta. Kaksi koneista oli amerikkalaisia ja yksi kuului Nato-liittolaisen Britannian ilmavoimille.

Toinen amerikkalaisista vakoilukoneista kierteli yhdessä brittikoneen kanssa Venäjän Kaliningradin enklaavin edustalla. Kaliningrad on Venäjän Itämeren sotilastoiminnan keskus. Siellä on muun muassa Venäjän laivaston ja ilmavoimien tukikohdat.

Toinen amerikkalaiskone lensi kehää reilusti Ämärin lentotukikohdan itäpuolella Viron ilmatilassa. Lähimmillään koneen lentorata pyöri muutaman kymmenen kilometrin päässä Venäjän rajasta.

RC-135-koneet kykenevät muun muassa vakoilemaan viestiliikennettä ja tutkia sekä esimerkiksi havaitsemaan ilmatorjuntajärjestelmiä.

Koneet pyrkivät mitä todennäköisimmin joko havaitsemaan F-35-koneita etsineiden venäläisten tutkajärjestelmien lähetyksiä tai vaihtoehtoisesti ehkäisemään venäläisten tutkavalvontaa.

Se, että koneet lensivät niiden sijainnin siviili-ilmavalvonnalle ilmoittavat transponderit päällä, kielii jälkimmäisestä vaihtoehdosta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)