Verkkouutiset

USA keskeyttää neuvottelut Syyria-ratkaisusta Venäjän kanssa

Yhdysvallat syyttää Venäjää siviilien pommittamisesta Syyriassa ja syyskuussa solmitun tulitaukosopimuksen rikkomisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvallat ei jatka keskusteluja Venäjän kanssa tulitauon saamiseksi Syyriassa. Asiasta kertovan CNN:n mukaan USA kutsuu nyt takaisin henkilökuntansa, jonka se oli lähettänyt Geneveen valmistelemaan yhteisen keskuksen perustamista Venäjän kanssa ilmaiskujen koordinoimiseksi terroristiryhmä Isisiä vastaan.

Keskus oli tarkoitus perustaa, jos tulitaukosuunnitelma olisi toteutunut.

‒ Tämä päätös ei syntynyt helposti, sanoo USA:n ulkoministeriön tiedottaja John Kirby.

‒ Kaikkien kärsivällisyys Venäjän kanssa on loppunut, sanoo Valkoisen talon lehdistösihteeri Josh Earnest.

Earnest syyttää, että Venäjä ja Syyria ovat pommittaneet Syyriassa siviilejä ja heidän kannaltaan tärkeää infrastruktuuria. Yhdysvallat on varoittanut Venäjää jo aiemmin, että tulitaukoneuvottelut päättyvät, jos pommittaminen Aleppossa ei lopu.

Ulkoministeri John Kerry uhkasi viime viikolla lopettaa neuvottelut Venäjän kanssa, jos Moskova ei ota merkittäviä askeleita lopettaakseen hyökkäykset Aleppossa ja palaa tulitaukoon.

Venäjä ja Yhdysvallat on allekirjoittanut 12. syyskuuta tulitaukosopimuksen, jonka rikkomisesta USA syyttää Venäjää.

Yhdysvallat aikoo kuitenkin jatkaa yhteydenpitoa Venäjän kanssa, jotta Syyrian ilmatilassa ei tapahtuisi yhteentörmäyksiä, kun molemmat maat tekevät alueella taistelulentoja.

Venäjä on ilmoittanut olevansa pettynyt USA:n päätöksestä.

‒ Venäjä on pyrkinyt jatkamaan vuoropuhelua Yhdysvaltojen kanssa Syyriassa viime hetkeen asti tarkoituksenamme pitää mahdollisena käynnistää vakaa rauhanprosessi, Venäjän ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Konstantin Kosachev sanoi Sputnikille.

YK:n Syyria-erityislähettiläs Staffan de Mistura kommentoi USA:n päätöstä ja sanoi olevansa siitä syvästi pahoillaan. Hänen mukaansa YK kuitenkin jatkaa tästä pettymyksestä huolimatta ponnistuksiaan, jotta Syyrian konfliktiin saataisiin poliittinen ratkaisu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)