Verkkouutiset

USA älähti: Venäjän ilmaiskut aiheuttivat vaaraa amerikkalaisjoukoille

Yhdysvallat on keskustellut vakavasti Venäjän kanssa Syyriassa tehdystä ilmaiskusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Korkeat amerikkalaiset ja venäläiset puolustusviranomaiset pitivät lauantaina videokonferenssin, jossa käsiteltiin Venäjän ilmavoimien torstaina Syyriassa tekemiä ilmaiskuja. Asiasta uutisoiva New York Times kuvaa konferenssia ”poikkeukselliseksi”.

Ilmaiskut kohdistuivat Yhdysvaltojen tukemien syyrialaiskapinallisten varuskuntaan al-Tanfissa Syyrian ja Irakin rajalla. Amerikkalaisten mukaan iskut aiheuttivat turvallisuushuolia sekä Yhdysvaltojen että sen johtaman koalition joukoille, jotka olivat matkalla paikalle.

Yhdysvaltojen mukaan kapinalliset taistelevat alueella toimivia ISIS-jihadisteja vastaan. Kapinallistaistelijat kuuluvat myös Yhdysvaltojen ja Venäjän yhdessä Syyrian sisällissodan osapuolien kanssa rakentaman helmikuun tulitaukosopimuksen piiriin.

Yhdysvaltojen puolustusministeriön lausunnon mukaan amerikkalaiset ilmaisivat videokokouksessa ”vakavan huolensa” venäläisten tekemästä hyökkäyksestä.

Iskujen kerrotaan jatkuneen vielä senkin jälkeen, kun venäläisille oli ilmoitettu virallisesti, että kapinallisten avuksi on tulossa liittouman ilmatukea.

”Tämä muodosti turvallisuushuolia Yhdysvaltojen ja koalition joukoille”, Yhdysvaltojen puolustusministeriö muotoilee.

New York Timesin mukaan toistaiseksi ei ole tietoa siitä, miten Venäjä vastasi amerikkalaisten tiukkoihin lausuntoihin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)