Verkkouutiset

Sadoissa Euroopan kaupungeissa on Unkarin mukaan no-go -alueita siirtolaisten takia

Unkarin hallituksen kustantamassa oppaassa väitetään, että useissa Euroopan kaupungeissa on niin kutsuttuja no-go -alueita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Pakkoasutus vaarantaa kulttuurimme ja perinteemme”, todetaan Unkarin hallituksen julkaisemassa 18-sivuisessa oppaassa.

4,1 miljoonaan kotitalouteen lähetetyssä kirjasessa vastustetaan ankarasti EU:n turvapaikanhakijakiintiöitä. Järjestelmän nojalla Unkarin olisi otettava vastaan 1 294 turvapaikanhakijaa.

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch kertoo oppaasta tässä. Järjestö on julkaissut kuvan eräästä oppaan aukeamasta. Siinä kerrotaan turvapaikanhakijoiden siirtojen vaarantavan paikallisen kulttuurin.

Oppaassa väitetään myös, että ”Euroopan suurissa kaupungeissa on useita satoja no-go -alueita”. Käsitteellä viitataan tavallisesti alueeseen, joka on käytännössä normaalin yhteiskuntajärjestyksen ulkopuolella ja jonne viranomaisten vaikutusvalta ei ulotu.

Unkarin hallituksen kirjasessa tällaiset alueet on merkitty oranssilla kartalle. Oransseja merkkejä löytyy esimerkiksi Ruotsista Tukholman ja Malmön alueilta ja Saksasta Berliinin tienoilta. Alueita on merkitty myös Ranskaan, Belgiaan ja Iso-Britanniaan.

No-go -alueiden lisäksi oppaassa kerrotaan, että naisten ahdistelun määrä on kasvanut merkittävästi Euroopassa pakolaiskriisin alettua.

Human Rights Watch tuomitsee oppaan voimakkaasti.

”Kirjanen sisältää vääristeltyjä väittämiä Euroopan pakolaiskriisistä. Turvapaikanhakijat ja siirtolaiset kuvataan vaarallisina Euroopan tulevaisuudelle. Siirtolaisuus liitetään lisääntyneeseen terrorismiin ja (Vihkosessa) viitataan keksittyihin ’no-go-alueisiin’, niissä Euroopan kaupungeissa, joissa on suuri siirtolaisväestö – mukaan lukien Lontoo, Pariisi ja Berliini”, ihmisoikeusjärjestö sanoo.

Järjestön mukaan kampanja on maksanut unkarilaisille veronmaksajille 16 miljoonaa euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)