Verkkouutiset

Venäjän armeijan sotilas jäi kiinni Ukrainassa ja kertoi kaiken

Ukrainan asevoimat kertoo Venäjän vakituisen armeijan sotilaan antautuneen Ukrainassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan sotilastiedustelu kertoo päivittäisessä tilannekatsauksessaan Facebook-sivullaan ottaneensa kiinni Venäjän vakituisen armeijan sotilaan Itä-Ukrainassa.

Asiasta on uutisoinut muun muassa amerikkalainen Newsweek.

Denis Vladimirovits Sidorov -niminen mies on kotoisin Moskovasta. Ukrainan mukaan Sidorov on tunnustanut olevansa Venäjän armeijan sotilas ja palvelevansa Donetskin separatistiarmeijan 3. itsenäisessä moottoroidussa jalkaväkiprikaatissa. Joukot operoivat tiettävästi Horlivkan kaupungista käsin.

Ukrainan lausunnossa kerrotaan, että 35-vuotias Sidorov antautui Shiroka Balkan kaupungissa. Lausunnon perusteella sotilas on paljastanut tietonsa ukrainalaisille.

Hänen väitetään antaneen Ukrainalle runsaasti tietoja Venäjän joukoista, komennosta ja niiden liikkeistä maan alueella. Sidornov on myös kertonut ukrainalaisille, että Itä-Ukrainan läpi ”liikkuu suuria määriä venäläisjoukkoja”.

Newsweek huomauttaa, että Sidorov on myös vahvistanut jo aiemmin kiertäneet huhut siitä, että hänen joukko-osastonsa komentaja, Venäjän armeijan kenraalimajuri Igor Timofejev, on korvattu Venäjän asevoimien eversti Aleksei Berdnikovilla. Ukrainan armeija on tiedottanut Timofejevin asemasta separatistijoukoissa aiemmin muun muassa tässä.

Venäjä on laajasta todistusaineistosta huolimatta kiistänyt systemaattisesti asevoimiensa osallistumisen Itä-Ukrainan konfliktiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)