Verkkouutiset

Majoitukseen tyytymättömät pakolaiset osoittavat mieltä: ”Olemme kaukana sivilisaatiosta”

Turvapaikanhakijat kieltäytyivät nousemasta bussista Ruotsin Frederiksbergissä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Saavuttuamme tänne tajusimme, että olemme kaukana sivilisaatiosta, kaupoista, sairaaloista ja kouluista. Tarvitsemme paikan, jossa opiskella ja elää hyvää elämää. Tulimme Ruotsiin, koska sen piti olla ’vapauden maa’. Uskomme, että he valehtelivat meille”, Mohamed Khaled kommentoi SVT:lle.

Vastaanottokeskuksen asukkaat kertovat SVT:lle, ettei keskuksen keittiötä voi käyttää. Myöskään hanat eivät toimi.

Valtaosa mieltä osoittaneista pakolaisista suostui poistumaan bussista vasta sen jälkeen, kun Ruotsin maahanmuuttoviraston edustajat saapuivat paikalle. He viettivät yön linja-autossa.

Frederiksbergiin sijoitetut turvapaikanhakijat uhkasivat hiljattain ryhtyä nälkälakkoon keskuksen olojen takia.

”Olemme yhä nälkäisiä. Aamiaista ei enää ole. Keittiöihin ei tule sähköä ja kaasu on laitettu poikki tulipalon pelossa”, eräs keskuksen asukkaista kommentoi.

”Olen kertonut heille, että tehtävämme on järjestää ruokaa ja katto pään päälle. Se täällä on, vaikka paine on kova”, Kristina Pamryd Karlsson Hedemoran alueen maahanmuuttovirastosta sanoo.

Hänen mukaansa on ikävää, että turvapaikanhakijoista tuntuu siltä, että heidät on tuotu paikkaan, missä he eivät halua olla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)