Verkkouutiset

Turkin oppositio levittää videoita vaalivilpistä: Kyllä-ääniä tehtailtiin jopa auton takapenkillä

Turkin oppositiopuolueet syyttävät valtapuolue AKP:ta vaalivilpistä sunnuntaisessa kansanäänestyksessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Turkin oppositio on levittänyt mediassa videoita, joissa tehtaillaan ”kyllä”-ääniä Turkin kansanäänestykseen. Oppositiolehti Cumhuriyetin julkaisemalla videolla (jutun alla) ainakin viisi henkilöä käsittelee kasaa äänestyslippuja. Yksi heistä lyö leimoja lippuihin.

Yhdessä julkaistussa videossa lippuja tehtaillaan auton takapenkillä.

Turkin oppositiopuolueet ovat syyttäneet valtapuolue AKP:ta vaalivilpistä. Sunnuntaisessa kansanäänestyksessä ääntenlaskuun otettiin mukaan leimaamattomia äänestyslippuja.

”Kyllä”-äänet voittivat kansanäänestyksen niukasti. Kun äänet saatiin myöhään sunnuntaina laskettua, ”kyllä”-äänten osuus oli 51,4 prosenttia ja ”ei”-äänten osuus 48,6 prosenttia.

”Kyllä”-äänten voitto mahdollistaa Recep Tayyip Erdoganin pysymisen presidenttinä vuoteen 2029 saakka. Presidentillä on perustuslakimuutoksen myötä oikeus nimittää ministereitä, säätää asetuksia, valita korkeita tuomareita ja hajottaa parlamentti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)