Verkkouutiset

Turkin presidentti Erdogan: Aiomme kaataa tyranni al-Assadin hallinnon Syyriassa

Turkin sotilasoperaatio tähtää presidentti Recep Tayyip Erdoganin mukaan Syyrian hallinnon kaatamiseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Miksi menimme sinne (Syyriaan)? Ei meillä ole haluja viedä Syyrian maita. Ajatuksena on saattaa maat niiden oikealle omistajalle. Olemme siellä toteuttamassa oikeutta. Menimme sinne päättämään valtiollista terroria harjoittavan tyranni Bashar al-Assadin valtakauden, Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan sanoi Istanbulissa.

Syyrian presidentti al-Assadin hallinto on käynyt veristä sisällissotaa useita kapinaliikkeitä vastaan jo vuodesta 2011. Venäjä liittyi mukaan konfliktiin tukemaan Syyrian hallintoa vuonna 2015 ja käänsi sodan voimatasapainon al-Assadin joukkojen eduksi.

Turkkilaisen Hurriyet Daily Newsin mukaan Erdogan soimasi puheessaan kansainvälistä yhteisöä toimettomuudesta Syyriassa.

– Syyriassa on kuollut arvioni mukaan liki miljoona ihmistä. Niin naisten, lasten kuin miehienkin kuolemat jatkuvat. Missä YK on? Mitä se tekee? Onko se Irakissa? Ei ole.

Turkin presidentti kritisoi myös YK:n turvallisuusneuvostoa. Hänen mielestään ”maailma on viittä maata suurempi” ja neuvostossa tulisi olla laajempi edustus koko maailmasta.

Turkki käynnisti elokuussa sotilasoperaation Syyrian rajallaan. Ilmoitus tavoitteesta kaataa Bashar al-Assadin on mielenkiintoinen. Tähän mennessä Turkin joukot ovat taistelleet pääasiassa sen Syyrian vastaisella raja-alueella toimivaa ISIS-jihadistijärjestöä ja etenkin kurdijoukkoja vastaan. Turkki pitää Syyrian kurdien PYD-joukkoja terroristeina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)