Verkkouutiset

Donald Trump kaasuiskusta: Syyrian hallinnon hirvittäviä tekoja ei voi suvaita

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoo, että Syyrian kaasuisku ylitti monia rajoja ja muutti hänen suhtautumistaan Syyrian presidenttiin Bashar al-Assadiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Assadin hallinnon kammottavia tekoja ei voi suvaita. Yhdysvallat tuomitsee yhdessä liittolaistensa kanssa tämän järkyttävän hyökkäyksen ja itse asiassa kaikki muutkin järkyttävät hyökkäykset, Donald Trump sanoi lehdistötilaisuudessa.

Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillerson vahvisti aiemmin, että Yhdysvalloilla ei ole epäilystä siitä, että kemiallisen iskun suoritti Assadin hallinto ja että Assad itse on henkilökohtaisesti vastuussa siitä.

Tillerson kehotti Venäjää ”miettimään erittäin tarkasti” tukeaan Assadin hallinnolle Syyriassa.

Tiistaina kemiallisessa hyökkäyksessä Idlibiin Syyriassa käytettiin taistelukaasua. Iskussa kuoli yli 70 ihmistä, mukana naisia, lapsia ja vauvoja.

Trump totesi, että tapahtumalla oli häneen iso vaikutus, ja että se muutti erittäin paljon hänen suhtautumistaan Assadiin. Hän kuvasi iskua loukkaukseksi ihmisyyttä kohtaan.

Trump sanoi ottavansa nyt vastuun asiassa. Hän ei ottanut kantaa siihen, millä tavalla Yhdysvallat aikoo vastata Assadin toimiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)