Verkkouutiset

Donald Trump vaatii Venäjää palauttamaan Krimin Ukrainalle

Presidentin lehdistöedustajan mukaan Donald Trump on ollut erittäin tiukka Venäjää kohtaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin lehdistöedustaja Sean Spicer kertoi presidentin näkemyksistä Krimin niemimaahan liittyen lehdistötilaisuudessa Washingtonissa tiistaina.

Spicerin mukaan presidentti Trump ”on tehnyt erittäin selväksi, että hän odottaa Venäjän hallinnon purkavan väkivallan eskalaatiota Ukrainassa ja palauttavan Krimin niemimaan”.

– Koko tilanteen ironia on siinä, että presidentti on ollut erittäin tiukka Venäjää kohtaan. Hän pitää jatkuvasti esillä Krimiä, jonka edellinen hallinto salli Venäjän valtaavan, Spicer sanoi.

Lehdistöedustaja viittasi myös Yhdysvaltojen YK-lähettilään Nikki Haleyn kommentteihin kahden viikon takaa, kun Haley tuomitsi selvästi Venäjän toimet ja totesi, että ”Krim on osa Ukrainaa”.

Haley sanoi tuolloin, että Krimiin liittyvät pakotteet pysyvät, kunnes Venäjä palauttaa niemimaan hallinnan Ukrainalle.

Venäjä valtasi Krimin niemimaan Ukrainalta sotilasoperaatiossa helmikuussa 2014 ja liitti sen muodollisesti Venäjään maaliskuussa 2014. Kansainvälinen yhteisö tuomitsi Krimin liittämisen Venäjään laittomaksi. Euroopan unioni ja Yhdysvallat määräsivät Venäjälle talouspakotteita Krimin anastamisesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)