Verkkouutiset

Toimitusjohtaja antoi kaikille työntekijöille 70 000 minimivuosipalkan – näin siinä kävi

Erikoisen palkkauspolitiikan aloittaneeseen amerikkalaisyritykseen tulvii asiakkaita ja työhakemuksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Verkkouutiset kertoi hiljattain kuinka luottokorttimaksuja käsittelevän Gravity Paymentsin perustaja ja toimitusjohtaja Dan Price yllätti työntekijänsä lupaamalla heille kaikille 70 000 dollarin eli noin 66 000 euron minimipalkan.

Video Pricen henkilöstölleen järjestämästä tiedotustilaisuudesta nousi nopeasti verkkohitiksi ja siitä kirjoitettiin ympäri maailmaa.

Portaittain seuraavan kolmen vuoden aikana toteutettavan korotuksen myötä valtaosa yhtiön 120 työntekijästä saa jättimäisen palkankorotuksen. Peräti 30 ihmisen palkka kaksinkertaistuu.

Price sai idean luettuaan tutkimuksen, jonka mukaan ihmiset, jotka tienaavat alle 75 000 dollaria vuodessa voivat todellakin tulla merkittävästi onnellisemmiksi ansaitsemalla enemmän rahaa.

Price leikkasi oman noin miljoonan dollarin vuosipalkkansa yhtiön 70 000 dollarin minimiin rahoittaakseen työntekijöidensä palkankorotuksia. Myös yhtiön tuotto-odotusta on laskettu.

Toimitusjohtaja Price kertoo CNN:lle, mitä yritykselle kuuluu nyt.

”Olemme rehellisesti sanottuna saaneet valtavasti tukea”, hän kommentoi.

Pricen mukaan yhtiö on saanut kymmenittäin uusia asiakkaita. Hän sanoo harkitsevansa uusien työntekijöiden palkkaamista, mikäli kehityssuunta pysyy tällaisena.

Asiakkaiden lisäksi Gravity Paymentsille on tulvinut myös työhakemuksia. Yhtiö hakee tällä hetkellä kahta työntekijää. Tavallisesti paikkoja hakee 300-400 ihmistä. Nyt hakijoita on ollut 3 500.

Price ymmärtää julkisuuden lisänneen potentiaalisten asiakkaiden kiinnostusta yhtiöön. Hän kuitenkin muistuttaa, että asiakkaat on myös säilytettävä.

”Asiakkaat eivät pysy sellaisen firman kelkassa, joka ei tuota parasta mahdollista arvoa rahalle”, hän toteaa.

Katso CNN:n video Dan Pricen haastattelusta tästä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)