Verkkouutiset

Toimitusjohtaja luki onnellisuustutkimuksen ja repäisi: Työntekijöiden minimipalkaksi 70 000 vuodessa

Amerikkalaisyrityksen toimitusjohtaja päätti antaa suurimalle osalle työntekijöitään valtavan palkankorotuksen luettuaan tutkimuksen onnellisuudesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Luottokorttimaksuja käsittelevän Gravity Paymentsin toimitusjohtaja Dan Price yllätti 120 työntekijäänsä maanantaina.

Price kertoi aikovansa nostaa joka ikisen yrityksen työntekijän palkan vähintään 70 000 dollariin eli noin 66 000 euroon seuraavan kolmen vuoden aikana. Palkkaa nostetaan portaittain.

”Onko kukaan muu ihan sekaisin – minä nimittäin taidan olla”, Price totesi New York Timesin mukaan sen jälkeen, kun työntekijöiden aplodit ja huutaminen laantuivat.

Gravity Paymentsin työntekijöiden keskipalkka on tällä hetkellä 48 000 dollaria vuodessa. Pricen palkankorotussuunnitelma pätee jokaiseen yrityksen työntekijään. Uuden käytännön myötä 70 heistä saa merkittävän palkankorotuksen ja peräti 30 työntekijän palkka liki kaksinkertaistuu.

Price sai idean luettuaan tämän tutkimuksen. Sen mukaan ihmiset, jotka tienaavat alle 75 000 dollaria vuodessa voivat todellakin tulla merkittävästi onnellisemmiksi ansaitsemalla enemmän rahaa.

Price kertoo rahoittavansa korotuksen osaksi leikkaamalla oman liki miljoonan dollarin vuosipalkkansa uuteen 70 000 dollarin minimiin. Hän aikoo nostaa palkkaansa vasta, kun yrityksen tulos on noussut samalle tasolle kuin ennen palkankorotuksia.

”Markkinahintani toimitusjohtajana on naurettava verrattuna tavalliseen työntekijään”, Price toteaa.

Työntekijöiden ja toimitusjohtajien palkkaerot ovat valtavat Yhdysvalloissa. Quartzin mukaan amerikkalaiset toimitusjohtajat tienaavat keskimäärin 350 kertaa enemmän kuin matalasti koulutetut työntekijät.

Harvard Business Review’n mukaan kansainvälinen tutkimus osoittaa, että ihmiset pitävät ihanteellisena tilannetta, jossa toimitusjohtajan palkka on hieman alle viisinkertainen matalasti koulutettuun työntekijään nähden.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)